Loosduinse derby voor het kampioenschap in 4D

S.V. Loosduinen klopte zaterdag GSC ESDO in extremis met 3-2, na een 0-2 tussenstand na een half uur. Buurman en concurrent GDA verloor met 3-2 bij en tegen MSV’71 in Maassluis waardoor de Blauwwitten nu met een voorsprong van drie punten de lijstaanvoerder zijn en aanstaande zaterdag op bezoek gaat bij buurman GDA met als inzet het kampioenschap in de vierde klasse D.

Tekst Dick Hartman

De Blauwwitten begonnen zaterdag zwak aan de wedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst. Al na zeven minuten stond de 0-1 op het scorebord. De snelle Anouar Amizine was de Loosduinse verdediging te snel af en passeerde doelman Dylan Voeten. Kansen waren er ook voor de Loosduiners, maar GSC ESDO bleef gevaarlijk bij de uitvallen en in de 32e minuut was het opnieuw Anour Amizine die scoorde, nadat aan de overzijde Jeroen Rampaart en Jimmy Kipp opgelegde kansen misten. Toch kwamen de thuisploeg voor de rust nog dichtbij. Aanvoerder Kevin Baptiste schoot van ver fraai raak in de 42e minuut.

In de tweede helft ging de thuisploeg fel op jacht naar de gelijkmaker. Met veel strijden passie werd nu de tegenstander bestreden. Kansen kwamen er, maar in de 62e minuut was Anour Amizine dichtbij zijn derde treffer, maar doelman Dylan Voeten voorkwam dit. In de 71e minuut wist Sinan Ocal doelman Achamlal met een houdbaar schot toch te passeren en de verdiende gelijkmaker stond op het scorebord. De thuisploeg bleef jagen op de winnende treffer, maar doelman Achamlal was lang een sta-in-de-weg voor de thuisploeg. De druk nam toe en bij GSC ESDO ging de conditie zijn tol eisen. Veel blessurebehandelingen en dus veel extra tijd en ook een winnende treffer. In de blessuretijd was het Alvin van Reeuwijk die koppend de S.V. Loosduiners veel vreugde bracht door van dichtbij te scoren. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Remco Blom uit Lekkerkerk de sportieve wedstrijd, met slechts twee gele kaarten, en ook eerlijk verdeeld, de boeken in.

Aanstaande zaterdag wacht de Loosduinse derby, waarnaar al weken wordt uitgekeken door veel Loosduiners. Met nog vijf wedstrijden te gaan, gaan het elftal van Richard Douw nu aan de leiding met tweeënvijftig punten uit eenentwintig wedstrijden. Het elftal van Wim Baggerman volgt nu op drie punten. De eerste derby eindigde dit seizoen in 1-1 en het elftal van Richard Douw zit al maanden in een flow. Op 20 oktober van het vorig jaar werd in de competitie voor het laatst verloren van PGS/Vogel met 1-0 en in de winterstop had GDA nog een voorsprong van zeven punten op de buurman. Het wordt dus spannend en ook druk komende zaterdag 13 april op sportpark Madestein, waar de aftrap pas om 17.00 uur plaatsvindt.
Meer nieuws staat op www.svloosduinen.com

Foto: Jimmy Kipp aan de bal.

Foto Dick Hartman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.