Loosduinse derby om plek in de derde klasse

Door een 4-0 zege afgelopen zaterdag op de nummer drie uit de vierde klasse B, Semper Altius, gaat S.V. Loosduinen door naar de volgende ronde van de nacompetitie. Een hoofdrol was er weggelegd voor Jimmy Kipp, die driemaal scoorde. Maar ook doelman Pieter Blanken wist de aandacht op zich te vestigen door een strafschop te stoppen. Komende zaterdag is derde klasser GDA zat. de tegenstander. Een echte Loosduinse derby op Sportpark Madestein staat nu om 14.30 uur op het programma.

In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. Maar de beste kansen waren voor de Loosduiners. Jimmy Kipp en Tom Vrieling waren dichtbij de openingstreffer, maar vooral doelman Nishant Bekaroe voorkwam dit.

Na de thee sloeg de thuisploeg wel toe. Al in de 56e minuut scoorde Kadir Narsen vanaf elfmeter de 1-0, nadat aanvoerder Kevin Baptiste was gevloerd. Niet veel later kreeg ook Semper Altius een strafschop te nemen die door doelman Pieter Blanken werd gekeerd. Het leek het startpunt voor de thuisploeg om op toeren te graken. Jimmy Kipp was de gevierde man. Met drie doelpunten in de 63e, 84e en 89e minuut bracht hij een hattrick op zijn naam en schoot hij de Blauwwitten verdiend naar de volgende ronde.

GDA won zaterdag thuis met 5-2 van sv Houtwijk, en is nu dus de komende tegenstander voor het elftal van trainer Richard Douw. Met als inzet een plaats in de Derde Klasse speelt de winnaar van deze peenbuikersderby zaterdag 16 juni thuis de finale van de nacompetitie tegen de winnaar van de wedstrijd Ariston’80 – Hercules. De verliezer speelt het volgend seizoen in de vierde klasse.

Foto: Juichende Loosduiners rondom Jimmy Kipp

Fotograaf Dick Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.