Loosduinen kijkt terug op geslaagd trainingskamp

Achtendertig S.V. Loosduiners vertrokken vrijdagmiddag 12 januari 2018 op trainingskamp. Ditmaal was gekozen voor een locatie in Drenthe. Groepsaccommodatie de Zwerfsteen in Roderesch bij Roden was de locatie voor de A-selectie van de Blauwwitten, als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Rond 16.00 uur werd deze bestemming bereikt. Een mooi groot gebouw waar plaats was voor alle Loosduiners.

Van 17.30 tot 19.00 uur werd door de groep getraind op Sportpark Hoogkerk in de stad Groningen. De trainers Richard Douw, Peter Baptiste, Michel Mafficioli en keeperstrainer Frans Clasener namen de groep flink onder handen. De verzorging was in handen van Emma Zanderink, de enige dame in de groep. Er werd ook een toernooitje gespeeld. Voor de verliezers was er voor ‘straf’ op zaterdagochtend corveedienst. Na terugkomst van de training stond nasi met hete kip klaar, gemaakt door voorzitter Edwin van der Heiden. Dit werd door de groep zeer gewaardeerd.
In de avonduren was de traditionele voetbalquiz, gepresenteerd door Richard Douw en Steffen Grijspaardt. Winnaar was de groep van Frans Clasener, met als prijs een fles drank. Daarna werden nog diverse spelletjes gedaan, zoals kaartspelen en werd er, tot in de vroege ochtend ook nog veel gezongen door een aantal Loosduiners. Waaronder ook Alvin van Reeuwijk, die al klaar staat om vader Robert ooit eens te gaan opvolgen als zanger.

Op zaterdag was het pas om 10:30 uur ontbijten, waarna een wandeling werd gemaakt onder leiding van ‘reisleider’ Anton Habes. In de middaguren werd afgereisd naar de stad Groningen, waar de vijfdeklasser ODI de gastheer was voor de Loosduiners. Het werd een eenzijdige wedstrijd die eindigde in een 0-10 overwinning, na een 0-4 ruststand, waarbij achttien verschillende spelers lopende de wedstrijd in het veld kwamen voor de Blauwwitten. De doelpuntenmakers waren Kadir Narsen (4x), Christiaan Verbree (2x), Jimmy Kipp, Sinan Ocal, Sebastiaan van Loenen en Damian van der Horst. Na terugkomst in Roden stonden de hamburgers klaar voor het avondeten. Zaterdagavond ging bijna iedereen op stap en werd bij terugkomst, op de vroege zondagmorgen, nog een concert gegeven waar bijna het hele huis aan deel nam.

Op zondag werd er ditmaal om 11.00 uur ontbeten en werd om 12.15 uur de reis terug begonnen, naar de stad achter de duinen, Loosduinen. Rond 15.00 uur waren de vermoeiende Loosduiners weer thuis.

Trainer Richard Douw, ook het volgende seizoen nog actief als trainer bij de Loosduiners, was zeer tevreden over het weekeinde. “De groep heeft zich perfect gedragen, het was super onderling. Wat mij betreft het leukste trainingskamp bij S.V. Loosduinen dat ik heb meegemaakt. Verder zijn er ook veel gesprekken gevoerd met de TC, trainers en spelers, waarin heel veel spelers aan hebben gegeven ook komend seizoen actief te blijven bij S.V. Loosduinen”.

Zaterdagmiddag 20 januari wordt er geoefend door het eerste elftal tegen derdeklasser DWO thuis, om 14.30 uur, het elftal van onze oud-trainer Arie van der Padt. Het tweede elftal oefent om 11’30 uur tegen sv Houtwijk 2. Zaterdag 3 februari staat pas de eerste competitiewedstrijd in 2018 op het programma, uit tegen en bij Celeritas. Het elftal van Richard Douw moet dan klaar zijn voor de start van de tweede seizoenshelft in de vierde klasse B, waar het nog heel spannend is in de strijd om de titel en de nog te verdelen periodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.