Loosduinen kijkt terug op een zeer geslaagd Dickens festival

Wijkberaad Kom Loosduinen kwam maanden geleden op het idee om het Dickens festival weer nieuw leven in te blazen en heeft Frans van Gaalen als adviseur in de arm genomen, als kenner en organisator van weleer. Samen met stadsdeelkantoor Loosduinen en winkeliersvereniging Loosduinen plus de laatste weken met flinke ondersteuning van wijkberaad Houtwijk en bewonersorganisatie Kraayenstein heeft de organisatie een mooi programma kunnen neerzetten.

Dit Dickens festijn werd gestart met een Kerstbrunch, voor 40 oudere ‘ Peenbuikers’, in de Henneberg wat muzikaal werd opgeluisterd door het koor Oude Hollandse Nieuwe. Iedereen genoot hier zichtbaar van en na afloop keerde men huiswaarts met een goed gevulde Kersttas mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en enkele winkeliers waaronder Ogur, Alexanderhoeve, Etos, AH en Jeursen.
In de avond stond een lampionnenoptocht gepland met een heuse arrenslee. Er was een grote opkomst die de wind en een spatje regen trotseerde.

De tweede dag was de grote dag en het bleef gelukkig droog! Deze topdag werd geopend door burgemeester mevrouw Krikke. Samen met de kerstman in een arrenslee en gevolgd door meer dan 100 Dickensfiguren vervolgde zij haar weg naar het oudste gebouw van de Den Haag: de Abdijkerk. Daar waanden de aanwezigen zich terug in de tijd; Dickensfiguren om mee op de foto te gaan, een levende kersstal, charmante kersthuisjes, heerlijke gerookte paling, oude ambachten en prachtige dans-, zang- en muziekoptredens in de kerk. De arrenslee fungeerde als taxi tussen Ons winkelcentrum Loosduinen en het festivalterrein. Vanaf 12.00 uur werd het winkelend publiek in Ons Winkelcentrum Loosduinen getrakteerd op kerstmuziek van verschillende wandelende kerstbands tot een heuse bigband op het Loosduinse Hoofdplein. Het was een prachtfeest voor geheel Loosduinen en gerealiseerd voor en door Loosduiners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.