Logeerhuis in Ter Heijde komt er!

Handen ineengeslagen voor de mantelzorger

Om mantelzorgers te kunnen ontlasten komt er een logeerhuis voor volwassenen in Ter Heijde. Door een unieke samenwerking tussen de initiatiefnemers zorgorganisatie Pieter van Foreest, Careyn, bewonersvereniging HINT en de gemeentes Westland, Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en het Zorgkantoor DSW is het logeerhuis ‘Strandgoed Ter Heijde’ een feit.

Het rustiek gelegen Strandgoed Ter Heijde is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten, te ondersteunen en om overbelasting te voorkomen. Er wordt immers steeds meer gevraagd van mantelzorgers. Zij zorgen dagelijks, soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Dat vergt veel van hen. De mantelzorger kan even op adem komen en hoeft even niet te zorgen terwijl de zorgvrager tijdelijk in het heerlijke Strandgoed Ter Heijde verblijft. De ondersteuning en hulp die de mantelzorger aan zijn naaste biedt kan hier op een vertrouwde en verantwoorde manier tijdelijk worden overgenomen. De zorg van thuis wordt voortgezet in het logeerhuis.

Logeren in vakantiesfeer
Strandgoed Ter Heijde biedt een warme, vertrouwde en herkenbare omgeving waarbij aandacht is voor vakantiegevoel en waar tevens professionele, betrokken zorg op maat aanwezig is. Zorgmedewerkers zorgen samen met de vele vrijwilligers voor een heerlijk verblijf voor de zorgvrager. En ondertussen kan de mantelzorger even op adem komen. Samen maken zij het mogelijk. Strandgoed Ter Heijde is prachtig gelegen tussen de duinen van Ter Heijde aan Zee. Perfect voor een strandwandeling, rust en geborgenheid.

Verbouwing en opening
Voorlopig start Strandgoed Ter Heijde als een pilot van één jaar. In dat jaar moet duidelijk worden of deze manier van respijtzorg in een behoefte voorziet. Onafhankelijk onderzoek vanuit KPMG zal monitoren of het logeerhuis bijdraagt aan het ontlasten van de mantelzorger, het langer thuis kunnen blijven wonen en of het leidt tot betere kwaliteit van leven. Een complete etage in woonzorgcentrum Duinhof krijgt hiermee een nieuwe bestemming en wordt omgetoverd tot logeerhuis in vakantiesfeer. In mei zal de opening van ‘Strandgoed Ter Heijde’ in Ter Heijde plaatsvinden.

Interesse in een verblijf of in vrijwilligerswerk
Heeft u interesse in een verblijf in Strandgoed Ter Heijde of wilt u hier meer over weten? Neemt u dan vooral contact op. Strandgoed Ter Heijde is bovendien op zoek naar vrijwilligers. Strandgoed Ter Heijde kan namelijk alleen mogelijk worden gemaakt met de inzet van vele betrokken vrijwilligers. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk in Strandgoed Ter Heijde? Bel of kijk op de website voor meer informatie.

Meer informatie
Strandgoed Ter Heijde is te vinden aan de Arie Tukstraat 2 in Ter Heijde aan Zee. Meer informatie? Kijk op www.strandgoedterheijde.nl of neem contact op met Liona Sloendregt via e-mail strandgoed@pietervanforeest.nl of telefoonnummer 015-515 5000.

Foto: Vlnr. Liona Sloendregt, Pieter van Foreest Kwartiermaker Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt, Marjolein van Bommel, Regiomanager Careyn Westland-Zuid DWO/NWN, en Jan Bogaard, Voorzitter Bewonersvereniging Stichting Hint, hebben de tekeningen/moodboards in hun handen waarop de sfeerimpressie is te zien van Strandgoed Ter Heijde Logies & Respijt.

Foto Marieke Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.