Gemeente Den Haag besluiteloos over Almeloplein

Lidl, ondernemers en Vestia woedend

De Stichting Verenigde Winkeliers van het Almeloplein is woedend op de gemeente Den Haag. Al jarenlang is er de wens van Lidl om hun veel te kleine supermarkt te vergroten. Om verschillende reden lukte dat steeds niet. Vanaf oktober vorig jaar, toen ondernemers de noodklok luidde, is er een projectgroep waarin Lidl, Vestia, de Stichting Verenigde Winkeliers van het Almeloplein en gemeente samen naar oplosssingen zoeken. Ook het geduld van Lidl en Vestia is op!

Gemeente breekt belofte
Nota bene de gemeente beloofde destijds een ruimhartige medewerking. “Economie prevaleert’ stelde zij daarbij. Op dat moment hebben Lidl, Vestia en de Stichting flinke stappen gezet om het plan mogelijk te maken. Zo zijn er panden aangekocht door Lidl en afspraken gemaakt met te verplaatsen ondernemers. Vestia heeft panden nog langer leeggehouden om Lidl te kunnen laten uitbreiden. De Stichting Verenigde Winkeliers van het Almeloplein heeft constructief meegedacht over de plannen en e.e.a naar hun achterban positief onder de aandacht gebracht. Mede op aandrang van de gemeente vonden er begin vorig jaar een ondernemersavond plaats en later (in mei) een inloopbijeenkomst voor bewoners. Eindelijk leek er zicht op een levensvatbaar en toekomstbestendig Almeloplein.
Het ontstane enthousiasme over de plannen wordt in de kiem gesmoord nu de diverse wethouders en vakafdelingen het al maandenlang niet eens kunnen worden over een belangrijk punt: de aanleg van 35 parkeerplaatsen. Dit terwijl in eeste instantie de gemeente steeds aangaf dat het plan, inclusief de parkeerplaatsen, op medewerking van de gemeente kon rekenen. Deze parkeerplaatsen waren van meet af aan een harde voorwaarde. Lidl, Vestia en de ondernemers zien een oplossing voorlopig nog niet in beeld nu de gemeente in een overleg gisteren bleef volhouden dat 35 parkeerplaatsen niet zouden passen en aangaf dat zelfs een variant met veel minder dan 35 parkeerplaatsen nog lang niet zeker is.

Oproep: gemeente, omarm het plan!
De gemeente moet zich nu snel en onomwonden uitspreken voor dit plan. Het nu voorliggende plan is de enige mogelijkheid om het Almeloplein een levensvatbare toekomst te geven. We roepen de gemeente dan ook op nu heel snel in te stemmen met dit plan en het door partijen gevraagde aantal parkeerplaatsen. Alleen dan komt de gemeente na wat ze op papier belooft: het streven naar sterke winkelgebieden en leefbare wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.