Lex Immers na zijn terugkeer van onschatbare waarde

Woensdag 13 december: ADO Den Haag-Roda JC. Aanvang 20.45 uur.


‘Mensen gaan nu pas zien welke rol ik heb’

Een ploeg weet pas wat-ie mist, als hij er niet is. De teruggekeerde Lex Immers laat in zijn nieuwe rol zien dat hij van onschatbare waarde voor ADO Den Haag is.

Van de redactie

De publieke opinie verandert in het voetbal nogal eens. Soms gaat dat zelfs sneller dan het geluid. Al enige tijd was er lichte kritiek op het spel van Lex Immers. Hij zou niet zo dominant zijn als in zijn eerste jaren; hij zou te weinig voor het doel verschijnen. Maar toen ADO Den Haag onlangs zonder hem met 0-3 van FC Groningen verloor, bleek maar weer eens hoe belangrijk de middenvelder is. “Die wedstrijd misten we wel meer spelers dus het kan niet alleen aan mijn afwezigheid liggen. Maar mensen gaan nu pas zien welke rol ik heb. Dat ik meer naar achteren in het elftal speel dan voorheen. Is ook normaal als je wat ouder wordt. Misschien zak ik over twee jaar nog wel een linie! Maar het heeft ook te maken met Abdenasser El Khayati. Hij doet het goed op de plek van aanvallende middenvelder. Je zou gek zijn om hem uit het elftal te halen. Of ik met die rol kan leven? Natuurlijk, anders had je me er allang over gehoord.”
Na omzwervingen bij Feyenoord (vier jaar), Cardiff City (een seizoen) en Club Brugge (halfjaar) is de 31-jarige Lex Immers terug in zijn Den Haag. Is dat niet wat vroeg? “Zo lopen dingen in het voetbal. Als ik bij Cardiff alles gespeeld had, zat ik waarschijnlijk nu nog in Wales. Als ik bij Club Brugge niet op de bank had gezeten en de nieuwe trainer Igor Leko niet met een enorm grote groep wilde werken, speelde ik nog daar. Of ik die terugkeer voor een later stadium in mijn carrière had gepland? Ik wilde altijd wel terugkeren, maar het is niet te voorspellen welk moment daarvoor het beste is.”

Pendelen
Zijn terugkeer is niet alleen op sportieve gronden genomen. “Toen ik naar Club Brugge ging, zijn we weer in Den Haag gaan wonen. Konden de kinderen weer hier naar school en pendelde ik drie keer per week heen en weer. Dat was zwaar en op een gegeven moment zag ik nog maar een keer per week mijn gezin. Dan kom je er wel achter dat geld, zeker in de laatste fase van je carrière, niet altijd het belangrijkste is.”

Veilig spelen
Bij ADO Den Haag, waarvoor hij in zijn eerste periode 145 competitiewedstrijden in vijf seizoenen afwerkte, kan hij helpen meebouwen aan een gedegen ploeg. “Mensen roepen al dat we voor de play-offs moeten gaan, maar we zijn een ploeg in opbouw. Een ploeg die op een 4-1 winst twee nederlagen laat volgen. Het is allemaal nog niet zo stabiel. Laten we ons eerst maar veilig spelen en pas daarna kijken hoe hoog we kunnen eindigen. Als je iets verwacht, komt het vaak niet uit. Terwijl als je het niet verwacht, het soms toch gebeurt. Kijk maar naar het jaar 2011 onder Van den Brom. Toen had niemand verwacht dat we Europees voetbal zouden halen. Dus laten we voorlopig niet al te hoge verwachtingen hebben van dit seizoen.”

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.