Langdurig werklozen aan de slag met diploma en baan

Ze hebben er stuk voor stuk enorm veel zin in. Na een lange periode zonder werk kunnen ze nu met hun diploma op zak aan de slag. De eerste deelnemers aan het project KANS zijn klaar met hun opleiding. Op 14 september ontvingen ze hun diploma uit handen van wethouder Björn Lugthart (Sociale Zaken).

Wethouder Björn Lugthart en de geslaagden
KANS! is een project waarbij mensen die langere tijd geen werk hebben een vakopleiding én uitzicht op een baan krijgen. De gemeenten Rijswijk en Den Haag realiseren dit project in samenwerking met KANS, een bedrijf voor customer service en de Philipse Business School. Onlangs zijn er bijna 40 medewerkers, die afhankelijk waren van een uitkering, begonnen met een verkorte vakopleiding tot Klantcontact medewerker. Zij hebben nu hun opleiding afgerond en de meeste geslaagden starten in  oktober in hun nieuwe baan.

Trots op resultaat
KANS is opgericht met als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Maar ook om bedrijven en overheden te ondersteunen bij het nakomen van social return verplichtingen, de participatiewetgeving, de banenafspraak of simpelweg sociaal betrokken ondernemen. “KANS ontzorgt organisaties in hun sociale verplichtingen. We zijn trots op de resultaten die we tot nu toe hebben behaald, maar nog veel trotser op het feit dat de medewerkers staan te popelen om echt te beginnen”, aldus Remco Engels, samen met Chris Krijger oprichter van KANS!.

Kansen bieden
Ook Wethouder Björn Lugthart is trots.“We hebben mensen op weg kunnen helpen bij het vinden van een baan. Ik geloof in de aanpak van Kans. Zij laten zien dat het leren van een vak resulteert in een baan. En dat sluit precies aan bij de ambitie van de gemeente: we willen mensen kansen bieden om uiteindelijk zelf in staat te zijn werk te vinden. Hierbij zoeken we aansluiting bij werkgevers en staan we open voor initiatieven van bedrijven. Een bedrijf als Kans is een mooi voorbeeld van een werkgever die zelf zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat het werkt, blijkt. De eerste deelnemers hebben met succes hun opleiding afgerond. En we hebben veel  positieve reacties gekregen  van mensen die ook graag mee willen doen. We gaan daarom  zeker  verder met KANS!”

Geleerde in de praktijk brengen
De medewerkers zelf bruisen van de energie. “Ik ben erg blij met deze kans, maar ook met het officieel certificaat dat ik straks krijg”, vertelt Marina, een van de medewerkers uit de onlangs gestarte groep. “Ik heb veel geleerd en vind het erg leuk dat ik het geleerde nu in de praktijk kan gaan brengen”, vult medestudent Marcel aan. “We hebben allemaal een ding gemeen: dat is onze langdurige werkeloosheid en dat geeft direct een hele hechte band”, aldus Charissa die ook de opleiding heeft afgerond.
De gemeente Rijswijk gaat wegens het succes verder met KANS!. In oktober start een nieuwe groep Rijswijkers aan de opleiding. Ook verschillende andere gemeenten en ondernemingen hebben inmiddels interesse getoond.

Foto: Wethouder Björn Lugthart en de geslaagden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.