Lancering fietsapp beeldenroute

De app ‘Rondje Rijswijk’ is vorig jaar geïntroduceerd door de Historische Vereniging Rijswijk. Daarin zijn verschillende wandel- en fietsroutes opgenomen langs Rijswijkse monumenten. Via de app krijg je tevens achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden op de route. Zo is er voor de jeugd een wandeling langs historische plekken en natuur. Ook zijn er diverse fietsroutes, bijvoorbeeld langs de Rijswijkse Strandwal, langs de Vliet en langs boerderijen en molens. Aan de app kunnen nieuwe routes toegevoegd worden.

Sinds vandaag is daar de fietsroute langs Rijswijkse kunstwerken bij gekomen. Deze is ontwikkeld door de commissie KunstRuimte van de gemeente Rijswijk, die vandaag tevens hun nieuwe logo presenteerden. De fietsroute gaat langs de meest waardevolle objecten uit de collectie van kunstwerken in de openbare ruimte. De route voert langs 17 kunstwerken door heel Rijswijk en heeft een lengte van 16 kilometer. De route kan bij een willekeurig kunstwerk gestart worden en van ieder kunstwerk wordt in de app het verhaal verteld.

Aandacht voor cultuur
Wethouder Cultuur Marloes Borsboom verrichte de lancering en fietste mee. Wethouder Borsboom is blij met de nieuwe app. “We hebben in Rijswijk een rijk aanbod aan cultuur dat de moeite is om breed onder de aandacht te brengen. Ik ben de Historische Vereniging Rijswijk en de commissie KunstRuimte heel dankbaar voor het mooie werk dat ze hebben verricht. Dankzij de app ‘Rondje Rijswijk’ is ons cultureel erfgoed voor iedereen toegankelijk en wat is er nou mooier dan op je fiets de Rijswijkse natuur en cultuur te ontdekken? “

Downloaden
De app “Rondje Rijswijk” kunt u gratis downloaden vanuit de App-store of de Google Playstore. In de app vindt u dan fietsroute langs de kunstwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.