Laatste weekend van dubbelexpositie in Hofboerderij

Bas Verkade en Frank Durand exposeren tot en met komend weekend schilderijen en beelden in de Hofboerderij. Zondagmiddag 23 december is de laatste expositiedag waarbij ook de beide kunstenaars aanwezig zijn, om over hun werk te vertellen.

Bas Verkade woont in Maassluis en is dit jaar doorgedrongen tot de laatste tien kandidaten voor het “Schilderij van het jaar”. Dat is een landelijke wedstrijd voor beroeps- en amateurschilders. Tijdens een expositie in de gerenommeerde Kunstzaal Van Heijningen in februari volgend jaar, valt de beslissing. Nu al kan men echter kennismaken met het werk van dee kunstenaar in de Wateringse Hofboerderij. Zijn werk wordt ook wel “Imaginair Realisme“ genoemd. De mensen of bestaande gebouwen gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit. Het heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid.

Frank Durand woont en werkt in Den Haag. Hij is de man achter “de Beeldhouw-werkplaats”, een atelier op een prachtige locatie: Park Oosterbeek te Den Haag. Hier geeft hij met veel succes cursussen, naast zijn eigen vrije werk en het werken in opdracht, waaronder “letters hakken”: een mooie tekst voor eeuwig vastleggen. Hij houdt van het ambachtelijke steenhouwen: het werken met beitels, vijlen en raspen. Zijn werk is zowel figuratief als abstract. De beelden hebben veelal vrouwelijke vormen. Hij werkt met marmer, speksteen, albast en serpentijn.

Deze expositie in komend weekend voor het laatst te bezoeken: zaterdag 22 december en zondag 23 december. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.

Foto: Maassluis Werk Bas Verkade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.