Kwart Nederlandse ouders ziet op tegen autovakantie

Voorkom reisfrustraties met het Blijrijders-pakket


De zomervakantie staat voor de deur. Veel families kiezen ervoor om met het hele gezin met de auto op vakantie te gaan. Dit kan best een uitdaging zijn, omdat bijna de helft van de reizende kinderen weleens ruzie met elkaar heeft op de achterbank. Een kwart van de Nederlandse ouders ziet dan ook op tegen de lange reis. Daarom heeft Specsavers in samenwerking met de ANWB een gratis Blijrijders-pakket ontwikkeld.

In het pakket zitten oefeningen en spelletjes die met het zicht te maken hebben. Volgens beide autoriteiten kun je met het oefenen van kijken in het verkeer niet vroeg genoeg beginnen. Gezien het feit dat kinderen steeds meer de reis achter een tablet doorbrengen, is dit een leuk en bovendien leerzaam alternatief. Het Blijrijders-pakket is vanaf vandaag gratis af te halen in de winkels van Specsavers en ANWB.

Ruzie onderweg
Bijna de helft van de reizende kinderen heeft weleens ruzie onderweg. Dat kan best stressvol zijn voor automobilisten. Niet verrassend dus dat ouders alles uit de kast halen om hun koters op de achterbank koest te houden. Eelco Baelde, retailpartner Specsavers Den Haag: “Met het Blijrijders-pakket willen we kinderen op een speelse manier laten ervaren dat goed opletten én kijken in het verkeer belangrijk is. Ook willen we ouders attenderen op het belang van goede ogen en een passende bril in de auto. Een oogtest voor vertrek kan nooit kwaad.”

Minder snel vervelen
Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor kinderen zijn traditionele spelletjes nog altijd geliefd (23%). Echter zijn smartphones, tablets en spelcomputers het meest populair. Bijna driekwart van de ouders geeft aan dat kinderen zich minder snel vervelen als ze onderweg gebruik mogen maken van een schermpje. Toch zijn ouders geen groot fan, een kwart geeft aan dat het gebruik van een smartphone, tablet of spelcomputer niet echt voelt als een goede oplossing.

Leuke win-actie
Het Blijrijders-pakket bestaat uit een achterbankbingo spel (ik zie ik zie wat jij niet ziet), kleurplaten én stoere Specman autoraamstickers waarmee je verkeersborden kunt ‘aantikken’. Tevens kunnen kinderen meedoen met een leuke win-actie en voor het hele gezin kaartjes winnen voor de Efteling. Meedoen kan als volgt: deel op social media een (actie)foto met de autoraamsticker Specman en gebruik de #specman.

Op = op
Vanaf maandag 3 juli is het Blijrijders-pakket gratis af te halen in de winkels van Specsavers en de ANWB. Hierbij geldt op = op. Tevens kan de achterbankbingo gedownload worden op www.anwb.nl/achterbankbingo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.