Kunstenares Ilona Senghore wint Arti-Shock Prijs 2018

In Museum Rijswijk is de Arti-Shock Prijs 2018 uitgereikt tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling. Een jury van professionals nomineerde drie werken. De winnaar is kunstenares Ilona Senghore met haar werk ‘Wolken boven de stad’.

De jury van de Arti-Shock Prijs bestond dit jaar uit Teo Krijgsman, fotograaf en oud-docent fotografie uit Almere-Haven, Charles Helmuth, schilder, beeldhouwer en oud-hoogleraar (Professor in Art) aan de Kentucky University, nu woonachtig in New York, en Arnoud van Aalst, interim-directeur Museum Rijswijk, die wethouder Marloes Borsboom verving.
Drie kunstwerken werden genomineerd. Het werk ‘Breaking an entry’ van Arnold Sas en de houtsneden ‘Adam en Eva’ van Ellen Baptist werden beloond met de derde en tweede prijs. Het winnende kunstwerk, ‘Wolken boven de stad’, is een keramieke installatie van Ilona Senghore. Alle drie de juryleden waren verrast door het werk. Het juryrapport leest: ‘Het is weliswaar erg eenvoudig van uitvoering, maar toch verrast het omdat het een actueel thema op een onverwachte wijze aansnijdt. Het verbindt een simpel, overzichtelijk verleden met het moderne heden. Het brengt de toeschouwer in verwarring door de combinatie van ‘naïef’ en ‘dreigend’.’ Het volledige juryrapport is te lezen op de Arti-Shock website: arti-shock-rijswijk.nl.

Praktische informatie
De Arti-Shock tentoonstelling is nog te zien t/m zondag 4 november. Museum Rijswijk is gevestigd in Herenstraat 67 in de kern van Oud-Rijswijk. Openingstijden: di t/m zo 11-17u. Informatie over de tentoonstelling en andere exposities staat op: museumrijswijk.nl.
Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het centrum van Oud-Rijswijk. Openingstijden: woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u; toegang is gratis. Meer info staat op: arti-shock-rijswijk.nl.

Foto Audrey Wagtberg Hansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.