Kunstenaar Gregory Kohelet wint Arti-Shock Prijs 2017

In Museum Rijswijk is de Arti-Shock Prijs 2017 uitgereikt tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling. Een jury van professionals nomineerde drie van de ongeveer honderd ingezonden werken. De winnaar is kunstenaar Gregory Kohelet met het schilderij ‘De oude stad’, dat Jeruzalem verbeeldt. Hierna is de keuze aan het publiek: tot en met 29 december kunnen bezoekers van de tentoonstelling hun stem voor de Arti-Shock Publieksprijs 2017 uitbrengen.

De jury van de Arti-Shock Prijs 2017 bestond dit jaar uit Marloes Borsboom (archeoloog en arabist, wethouder Cultuur in Rijswijk), Ivo de Lange (oprichter/eigenaar van IQ Galerie en Kunstuitleen in Zwolle), en Harm van den Berg (beeldend kunstenaar uit Amsterdam en momenteel artist-in-residence in Kolderveen). Drie kunstwerken werden door hen genomineerd. ‘Hertje’ van Joke Brouwer en ‘Stierenkop’ van Arnold Sas werden beloond met de derde en tweede prijs. Het winnende kunstwerk, ‘De oude stad’ van Gregory Kohelet, verbeeldt Jeruzalem met daarboven twee vliegtuigen. De jury schreef hierover waarderend: ‘door een onorthodoxe en gedurfde ingreep kreeg het schilderij een totaal nieuwe lading. Door deze stijlbreuk is het niet ‘slechts’ een stadsgezicht, maar een kritische waarschuwing geworden’.

Arti-Shock Publieksprijs
Naast een prijs uitgereikt door professionals, is er ook een prijs waarvoor de nominaties worden bepaald door het publiek. De keuze is nu aan bezoekers, zij mogen uit de tentoongestelde werken een eigen favoriet kiezen. Daartoe staat in de tentoonstelling een speciale stembus met stembiljetten opgesteld. Stemmen kan tot en met 29 december. De winnaar van de Arti-Shock Publieksprijs 2017 zal bekend worden gemaakt op 7 januari 2018. Dan wordt ook de tentoonstelling ‘Kersvers’ geopend, met werk van nieuwe leden die het afgelopen jaar zijn geballoteerd en aangenomen.

Praktische informatie
Museum Rijswijk is gevestigd in Herenstraat 67 in de kern van Oud-Rijswijk. Openingstijden: di t/m zo 11-17u. Informatie over de Ledententoonstelling en andere exposities is te vinden op: museumrijswijk.nl.
Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. Gelijk met de ledententoonstelling in Museum Rijswijk is in de galerie de ‘Kunstkado’ tentoonstelling te zien, met kleine en betaalbare kunstwerken, ideale cadeaus voor de feestmaand. Openingstijden: woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u; toegang is gratis.

Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.