Korfbalteams bereiden zich voor op zaalcompetitie

Haagse Korfbalvereniging Achilles staat aan de vooravond van een nieuw zaalseizoen. Achilles 1 draaide een wisselvallige voorbereiding met een loodzware competitie in het vooruitzicht. De titelverdediger van de Haagse Korfbaldagen werd met drie nederlagen op rij onttroond.

“Tegen Hoofdklasser Avanti hebben we gewoon erg goed gespeeld. De andere partijen waren matig,” verklaart Achillescoach Ton van der Laaken. “Desondanks hopen we op handhaving in de Overgangsklasse”.
Achilles draaide vorig jaar een prima competitie waarbij de ploeg lang mee streed om de titel. “Maar dit jaar zal handhaving een heel knappe prestatie zijn,” blikt de Haagse oefenmeester vooruit. “We hopen wel dat Achilles 2 kampioen gaat worden, al is dat met Swift 2 in de afdeling geen appeltje eitje”. Van der Laaken heeft zijn ploeg op drie plekken gewijzigd. Dylan Rovers keert terug in de hoofdmacht ten koste van Cliff Kommer. Bij de dames maken Anne Roos Hoekstra en Merel Gross plaats voor Julia Baak en Benthe van Loon.

Achilles A1 start op 24 november met een derby tegen HKV/Ons Eibernest (aanvang 14.35 uur in de Sportcampus het Zuiderpark). Voor Achilles 1 is de eerste thuiswedstrijd ook een derby en wel op 1 december tegen Futura (aanvang 17.00 uur in de Sportcampus).

Futura
Futura is ingedeeld in een loodzware Overgangsklassepoule met onder andere KVS, VEO en Achilles en ook winnaar van de Haagse Korfbaldagen, Fiks.
Futura speelt op 24 november de eerste wedstrijd tegen het Zeeuwse Swift. De Middelburgers werden vorig seizoen tweede in hun overgangsklassepoule. Futura promoveerde uit de eerste klasse.
Dat wordt een zware wedstrijd, vanaf 16.40 uur in Sporthal Zuidhaghe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.