Koorenhuis onthult een nieuwe naam: KOO – Kunstonderwijs Organisatie

Koorenhuis wordt KOO – Kunstonderwijs Organisatie


Vrijdag 9 maart om 12.00 uur gaf wethouder Joris Wijsmuller het startsein voor de onthulling van de nieuwe naam voor Koorenhuis: KOO – Kunstonderwijs Organisatie.

KOO organiseert kunstonderwijs in samenwerking met maatschappelijke en culturele partners op locaties in heel Den Haag, met name op plekken waar dat niet vanzelf gaat. Voorbeelden hiervan zijn muziekprojecten op scholen, samenwerkingsprojecten met verzorgingshuizen en ziekenhuizen en wijkinitiatieven. Directeur van KOO, Gert Jan Bots: ‘Al jaren organiseren wij kunstonderwijs, want wij doen niets liever dan iedereen in Den Haag hier gelukkig mee maken. Sinds een aantal jaren doen wij dit anders dan voorheen, op een open, samenwerkende en ondernemende wijze en op steeds meer Haagse locaties. Dat is een van de redenen waarom we niet meer in onze oude naam Koorenhuis passen. Daarom zijn we vanaf nu KOO: Kunstonderwijs Organisatie.’

Koorenhuis is sinds jaar en dag een begrip in Den Haag wanneer het aankomt op de organisatie van kunstonderwijs. Het gelijknamige gebouw het ‘Koorenhuis’, dat zich bevindt aan de Prinsegracht 27, wordt beheerd door Stichting Prins27 en is tevens de locatie van waaruit kunstonderwijs wordt georganiseerd. Het feit dat het gebouw en de kunstonderwijs organisatie tot vrijdag 9 maart dezelfde naam voerden, zorgde voor de nodige verwarring over welke organisatie welke functie vervulde. Dat laat KOO nu achter zich. KOO behoudt het goede van Koorenhuis en neemt daarbij de jarenlange expertise en professionele kunstvakdocenten met zich mee. Kunstonderwijs in Den Haag gaat met KOO een nieuwe tijd tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.