Koop een bijzonder boekje voor het goede doel

Den Haag – Bij de Primerawinkel in de Driebergenstraat in Den Haag ligt vanaf heden het bijzondere boekje ‘Groeten uit de Filipijnen’, geschreven door Nelleke Nugteren. Hoe is dit boekje tot stand gekomen?

De ondernemende Nelleke volgde de opleidingen verpleegkunde A en operatie-assistent volgt. In 2003 vertrok zij voor drie maanden als vrijwilligster naar Calinan op het Filipijnse eiland Mindanao en werkte daar in een klein ziekenhuis. In die periode ontmoette ze veel ouderloze straatkinderen. “De realiteit van armoede is keihard,” aldus Nelleke. “Honger, geen dak boven je hoofd, geen uitzicht op verbetering. Het sloopt mensen, en kinderen al helemaal. Kinderen horen een ‘zorgeloze jeugd’ te hebben, genoeg te eten en ze horen naar school te kunnen gaan. Een periode in je leven waar je met plezier op terug kijkt. Deze kinderen hebben dat niet.”

Terug in Nederland was Nelleke vastbesloten hier verandering in te brengen, door een weeshuis te stichten. Dankzij de steun van donateurs en grote organisatisch als PLAN en NCDO is het haar gelukt. Hoe, dat is in dit boek te lezen.

Nelleke: “De Primera winkel werkt belangenloos mee en de hele opbrengst van dit boek gaat naar dit project. Dus met aankoop van dit boekje à 15 euro heeft u een mooi cadeau voor de feestdagen én u steunt een bijzonder project!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.