Koningsdag: een feest voor jong en oud!

Vrijdag 27 april vieren we Koningsdag. Rondom Koningsdag worden er verschillende festiviteiten georganiseerd. Een feest voor jong en oud!


DEN HAAG


Winkels open tijdens Koningsdag
Op Koningsdag zijn de winkels in de binnenstad geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Om zeker te weten of je favoriete winkel geopend is tijdens aankomende Koningsdag, is het verstandig van tevoren de website van de desbetreffende winkel voor de exacte openingstijden te checken.

‘The Life I Live’ festival
Ook dit jaar heeft muziekfestival The Life I Live weer een fantastische line-up. Naast Roxeanne Hazes, Pete Philly, Tim Knol en Kraantje Pappie zullen ook Gallowstreet, Death Alley, The Homesick, Andy Frasco, Koffie, EUT, Kornél Kovács, Bon Voyage Organisation, The Yawpers, Evil Empire Orchestra, Batobe, Dazion en Dr. Meraki optreden op verschillende podia in de binnenstad. The Life I LIve festival wordt voor de achtste achtereenvolgende keer georganiseerd. Dit jaar worden er weer nieuwe elementen aan toegevoegd zoals een Blues & Jam Bandwagon.

Voor het complete overzicht, kijk op www.binnenstaddenhaag.com en volg de facebookpagina van Binnenstad Den Haag.


WATERINGEN


09.00 uur: Reveille vanaf de kerktoren het Plein
10.00 uur: Aubade gemeentekoor Dorpskade
12.00 uur: Telekids Disco Show
14.15 uur: Dansen in het Hofpark
18.00 uur: Waterproof shampoo (coverband) op podium Hofpark


KWINTSHEUL


Heulse Koningsnacht op de Kievit
Vrijdag 27 april zijn er vanaf 9.30 weer allemaal leuke activiteiten voor jong en oud. Het feest in Kwintsheul begint met een kinderdisco voor de allerkleinsten. Dit discofeest voor kinderen tot en met 8 jaar begint om 18.30 uur. Vanaf 19.15 uur begint het feest voor de kinderen vanaf 9 jaar. Kom naar de tent en maak er met je vrienden een gezellig feestje van. Vanaf 21.00 uur begint het echt Heulse programma voor volwassenen. Deze avond wordt het publiek getrakteerd op een mooi feestje met Komfort & Joy en Oversized.
Kijk voor het programma en ander nieuws op: www.oranjefeesten-kwintsheul.nl


WATERINGSE VELD


Oranjefeest Wateringse Veld
MOOI Welzijn en Bewonersplatform Wateringse Veld organiseren op vrijdag 27 april van 10.00 tot 17.00 uur het Kleurrijk Oranjefeest met vrijmarkt en superleuke activiteiten voor de kinderen op het Vlietpark/Santiagosingel. Aanmelden is niet nodig, opruimen achteraf wel. Voor meer informatie: kijk op www.wateringseveld.info.
Iedereen is welkom en deelname is gratis.


RIJSWIJK


Oud Rijswijk
In Oud Rijswijk is op Koningsdag zoals elk jaar weer vrijmarkt. De Vrijmarkt is deels in de Herenstraat, Tollensstraat, Kerkstraat, Torenstraat, Poortje van Verlaan, Kerklaan (tot aan de Emmastraat). Het begin en einde van de vrijmarkt is gemarkeerd met een bord.

De Strijp
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een Koningsnacht in de Strijp. De avond begint om 18.00 uur met een kinderdisco. De avond wordt verder gevuld met live muziek en een DJ en duurt tot 01.00 uur . Vrijdag 27 april zijn er de volgende activteiten deze duren van 10.00 tot 18.00 uur. Het programma ziet er als volgt uit: vrijmarkt op de Serre en in de hofjes; live muziek; een DJ; fietstocht met de Burgermeester; springkussen en diverse Rijswijkse sportverenigingen met verschillende activiteiten.

Wijk Huis te Lande
In Huis te Lande zijn activiteiten aan de Jacob van der Wielelaan. Deze duren van 10.00 tot 18.00 uur. Op het programma staan onder andere: versierde fietsen wedstrijd; drie springkussens; schminken; bingo; diverse spellen voor jong en oud; vrijmarkt en verkoop van lekkere snacks en drankjes;

Inter Amicos
Bij speeltuin Inter Amicos aan de Handelskade 2a zijn activiteiten van 12.00 tot 17.00 uur. Op het programma staan onder andere: kinderkermis met hengelen, radarbootjes, waterloopballen, touwtje-trekken, enzovoorts; springkussens en verkoop van lekkere snacks en drankjes.

Stichting Amal Rijswijk
Bij Stichting Amal Rijswijk aan de Petronella Voûtestraat zijn activiteiten van 15.00 tot 18.30 uur. De volgende activiteiten staan op het programma: springkussens; wedstrijd Koningsdag kleurplaten kleuren; suikerspin & popcorn; poffertjes en van 17.00 tot 18.30 uur barbecue voor de bewoners en een Oudhollandse haringkar.

Oranjevereniging en IJsclub Sion en Omstreken
Bij de Oranjevereniging en IJsclub Sion en Omstreken aan de Sionsweg t.h.v. nummer 58 zijn de volgende activiteiten van 09.00 tot 19.00 uur: vrijmarkt; diverse spelactiviteiten voor kinderen; demonstraties van diverse sportclubs en lekkere snacks en drankjes.

Activiteitencomité Bernhardflat
Het Activiteitencomité van de Bernardflat organiseert een gezellig samenzijn van 11.00 tot 13.00 uur. Er is koffie en thee en er worden oranje tompoezen en oranjebitter geserveerd.

De Drassige Driehoek
Rond buurthuis De Drassige Driehoek aan het Jaagpad zijn activiteiten van 12.00 tot 18.00 uur. Op het programma staan onder andere: ponyrijden; springkussens; suikerspin; een loterij; schminken en grabbelen.

Wijkvereniging Welgelegen
In Park Welgelegen aan de Laan te Blotinghe organiseert Wijkvereniging Welgelegen activiteiten voor jong en oud, van 12.00 tot 19.00 uur. Op het programma staan: sport en spel voor jong & oud (ballonnen vouwen, klaverjassen, enz.); schminken; tenniswedstrijdjes en live muziek.

Oranje Comité Leeuwendaal
Oranje Comité Leeuwendaal organiseert in Wijk Leeuwendaal activiteiten van 9.00 tot 20.00 uur. Op het programma staan onder andere: vrijmarkt; kinderspelen; optredens; bingo en borrel.

Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid
Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid organiseert allerlei activiteiten op het Bogaardplein. Van 10.00 tot 16.00 uur is men welkom voor: Oudhollandsche spelen voor de kinderen; bumpel voetbal en levend voetbal.

Buurtcommissie Cromvliet
Buurtcommissie Cromvliet organiseert op het schoolplein van de Nicolaas Beetsschool een burenontbijt met vrijmarkt. De start is om 09.00 uur.

Leef met elkaar buiten
‘Leef met elkaar buiten’ organiseert van 14.00 tot 18.00 uur activiteiten aan de Van Rijnweg ter hoogte van de Rijswijkse Fietscrossbaan. Zo zijn er bijvoorbeeld: Vissen onder begeleiding van een sportvisser; Springkussen; een DJ; en een frietkraam van 16.00 tot 16.30 uur.

Bewonersorganisatie Steenvoorde Noord
Bewonersorganisatie Steenvoorde Noord organiseert allerlei activiteiten op het Bogaardplein voor de AH. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom voor: vrijmarkt; Oudhollandsche spellen; lekkere snacks en drankjes; luchtvoetbal en levend tafelvoetbal begeleid door professionele scheidsrechters; springkussen en stormbaan.

Ministerbuurt
In de Ministerbuurt wordt op het grasveld aan de Werthweijnstraat/P. van Vlietlaan een gezellig buurtfeest georganiseerd. Van 12.00 tot 18.00 uur is ieder welkom voor activiteiten voor de kinderen, barbecue, lekkere snacks en drankjes en muziek.

Tennispark Welgelegen
Op Koningsdag zal van 13.00 tot 17.00 uur weer een spetterend feest plaatsvinden op Tennispark Welgelegen met klaverjassen (met mooie prijzen), schminken, knutselen en ballonnenvouwen allemaal onder deskundige leiding. En wat gemaakt is door de kinderen, mag mee naar huis genomen worden ook tennissen is mogelijk en omlijst door live muziek door entertainer Alfons Lovink alles gratis en voor de deelnemende kinderen een verrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.