Komend weekend in het teken van judo

De beste en meest talentvolle judoka’s van de wereld komen naar Den Haag voor The Hague Grand Prix. In het komend weekend van 17 tot en met 19 november strijden zo’n 450 deelnemers uit 70 landen tegen elkaar op de tatami in de schitterende Sportcampus Zuiderpark. Het prestigieuze toernooi maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo.

The Hague Grand Prix wordt voor elke sportliefhebber een unieke belevenis. Volle tribunes, judo op topniveau en tal van side events voor jong en oud. Voor Den Haag is Evelien Berndsen, afkomstig van Lu Gia Jen, de grootste troef. Helaas is haar Haagse collega Simeon Catharina wegens een blessure niet van de partij.

Afgelopen maandag keken vele Hagenaars raar op toen ze zagen dat Haagse Harry aan de Grote Markt een gigantisch judopak aan had, compleet met groengele band. Ook andere standbeelden in de stad hadden die nacht een judopak aan gekregen. Het bleek een ludieke actie om aandacht te vragen voor The Hague Grand Prix judo.

Kaarten voor dit event zijn verkrijgbaar via www.thehaguegrandprix.nl.

Dagelijks zullen de voorronden starten om 10.00 uur en de finalerondes om 16.00 uur. Het wedstrijdprogramma staat ook op bovenstaande website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.