Kom in de Kas: de wondere wereld van de Nederlandse glastuinbouw

Stap in de wondere wereld van de Nederlandse glastuinbouw. Van oorsprong tot afzet, van import tot export en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuilgaat. In regio Westland nemen tien tuinbouwbedrijven aan de Herenwerf in Maasland deel. Zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur openen de kwekers hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

De Nederlandse Glastuinbouw biedt een wereld van mogelijkheden. Tijdens Kom in de Kas zetten de deelnemende kwekers dan ook niet alleen in op de presentatie van smaakvolle groenten en een keur aan planten en bloemen, maar ook op de dynamische arbeidswereld binnen de Nederlandse Glastuinbouw. Dit jaar is i.s.m. Kasgroeit een Carrière Event toegevoegd. Werken in de kas is niet alleen het plukken van tomaten maar heeft ook veel uitdagingen op het gebied van onder andere teelt, marketing, verkoop, techniek en personeelszaken. Kwekers, uitzendbureaus en scholen vertellen graag over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Technische hoogstandjes op het gebied van telen, grote variatie in kleur en geur en het enthousiasme van de deelnemende kwekers maken het absoluut de moeite waard om alle bedrijven met een bezoek te vereren.

Activiteiten voor de kids
Voor kinderen zijn de open dagen naast leerzaam ook een leuk evenement om te bezoeken. Zo zijn er activiteiten als een quiz, kleurwedstrijd, een springkussen, een clown en gezellige muziek van koren en muziekbands. Het Museon is aanwezig voor een interactieve kennismaking met Telen in de Ruimte. Kinderen van basisscholen in Westland en Midden Delfland hebben knutsels gemaakt met het thema “Werelds”. Deze knutsels worden tijdens Kom in de Kas gepresenteerd. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In regio Westland nemen tien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 april, zondag 7 april van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Parkeren kan bij Bloemenveiling Royal FloraHolland aan de Middelbroekweg 29 in Honselersdijk. Van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven, het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Het Kom in de Kas gebied is ingericht als wandelgebied. Bezoekers met een geldige invalidenkaart kunnen zich van tevoren aanmelden via secretariaat@kidkwestland.nl. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Voor meer informatie kijk op www.komindekaswestland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.