Kinderen van GBS de Akker leren de waarden van Schooljudo

Elf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud-wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Zo ook de kinderen uit Rijswijk. Op basisschool De Akker aan de Trompetstraat 3 zijn de groepen 5, 6, 7 en 8 in de ban van Schooljudo. GBS de Akker is niet de enige school die afgelopen weken meegedaan heeft. Dankzij de overkoepelende stichting Gereformeerd Primair Onderwijs West- Nederland (GPO-WN) kunnen de kinderen van 25 scholen aan het grootste schoolsport programma in het basisonderwijs deelnemen.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis en IT-specialist Infotheek. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar zo’n 30.000 kinderen van 350 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo.

Schooljudo reikt kinderen een aantal waarden aan waar ze hun hele leven profijt van hebben. Dit gaat om waarden zoals discipline, respect en vertrouwen. ‘’De kinderen leren tijdens de lessen niet alleen op fysiek vlak, maar ook op sociaal vlak. Ze leren dat je je aan afspraken moet houden en hoe je samenwerkt,’’ aldus een leerkracht van GBS de Akker.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Schooljudo op uw school? Kom eens kijken bij een les en neem contact met ons op via 070-3944853!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.