De Kinderboekenmarkt is jarig!

De Kinderboekenmarkt viert zondag 16 oktober haar 40ste verjaardag. Uitgeverijen en boekhandelaren nemen hun leukste en nieuwste (prenten)boeken mee voor beginnende lezers en lettervreters. Grappige, spannende, lieve of serieuze onderwerpen, er zit altijd wel wat voor bij. En hoe cool is het om de handtekening van de schrijver in een net gekocht boek te hebben? Knuffel Nijntje en ontmoet Geronimo Stilton. Een verhaal komt pas echt tot leven door een mooie illustratie erbij. Zie hoe knap illustratoren live tekenen. Schrijvers vertellen op het podium van de Filmzaal over hun boek en lezen voor.

Te gast zijn onder andere Marcel van Driel, Betty Sluyzer, Gerard van Gemert, Lydia Rood, Inez van Loon, Isabelle de Ridder, Li Lefébure, Thea Dubelaar, Angelique Schipper en Pieter Feller. Stel ook een vraag of krijg tips om zelf een goed verhaal te schrijven tijdens een van de workshops. Klets met de meiden van PaardenpraatTV, Britt Dekker en Esra de Ruiter, over hun boek. Ga langs bij Museum De Heksenwaag. Snuffel tussen de strips van Strip2000. Scoor een handtekening van Tina’s Gerard Leever (Suus en Sas) en René Bergmans (SfinX). Bezoek de  buitenlandse gasten in het Taalpaviljoenen, maak kennis met Engelse, Spaanse, Duitse en Turkse boeken. Ontmoet Anna van Praag en Marco Kunst op de nieuwe Young Adult afdeling. Of doe mee aan allerlei workshops of de ‘Grote van A tot Z’ speurtocht.

In het kader van het Kinderboekenweek thema ‘Voor altijd jong!’ is er een bomvol programma speciaal voor kinderen die hun opa of oma meenemen. Ga samen terug in de tijd bij Koffertijd of het Herinneringsmuseum. Of lekker voorlezen in een van de voorleesstoelen of een schilderijtje maken bij De Kunstschool. Word zelf een opa of oma en knutsel een snorretje of brilletje. Liever een prinses of tijger? De dames van Kinderopvang 2Samen schminken heel mooi. Kijk en luister naar het optreden van Orkest Morgenstonden zing tot slot allemaal mee.

Wees welkom op zondag 16 oktober van 11.00-17.00 uur in Zuid57, Zuidlarenstraat 57 in Den Haag. Toegang gratis.

Kijk op www.kinderboekenmarkt.nl voor het hele programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.