KinderAdviesRaad is ‘groot cadeau’ voor Juliana Kinderziekenhuis

‘Kinderen weten wat er nodig is’


Met de onthulling van een ‘kinderideeënbus’ is de eerste KinderAdviesRaad van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) geïnstalleerd. “Een groot cadeau voor ons ziekenhuis”, zegt kinderarts en medisch manager Fréderique Hofstede. Het officiële moment werd opgeluisterd door bekende sporters en afgesloten met een sportdag voor alle kinderen in het JKZ.

Geen verlegen geschuifel, maar enthousiaste gezichten op de toch wel officiële installatie van de allereerste KinderAdviesRaad (KAR). KAR-voorzitter Nina Malaihollo (bijna 12) straalt als ze vertelt over alle plannen die de KAR al heeft. “We hebben heel veel ideeën. Zo willen we bijvoorbeeld meer speelgoed, maar sommige leden willen ook graag buiten een trapveldje of wat speeltoestellen. En we hebben al een advies opgesteld over de website. Die vinden we eigenlijk niet zo geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar.”

De KAR-leden van 9 tot 17 jaar zijn allemaal patiënt (geweest) in het JKZ, maar dat is heel iets anders dan mogen meedenken over hoe het beter kan. Nina weet daar alles van. Ze heeft twee jaar geleden jeugdreuma gekregen en hierdoor al behoorlijk veel tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Zelf zegt Nina: “Ik voel me nu heel anders dan wanneer ik bijvoorbeeld moet bloedprikken. Daar heb ik nooit zin in, en hier heb ik juist heel véél zin in! Ik houd erg van organiseren en van de dingen beter maken dan ze eigenlijk al zijn.”

Fréderique belooft dat het JKZ uiterst serieus met de adviezen van de KAR zal omgaan. “We hebben altijd al wel patiënttevredenheidsonderzoeken gedaan. Maar door de KAR kunnen we straks ook proactief op de wensen van kinderen reageren. Dat zie ik als een groot cadeau voor het JKZ. Kinderen weten wat er nodig is en denken veel meer in mogelijkheden. Daarom zullen we als JKZ ook goed naar hun adviezen luisteren. En wanneer iets om wat voor reden dan ook niet kan, zullen we dat heel duidelijk naar de kinderen toe onderbouwen.”

 

Foto: Medisch manager Fréderique Hofstede (links) kijkt toe hoe Olympisch judoka Annicka van Emden samen met de KinderAdviesRaad de kinderideeënbus onthult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.