Kijkduin Bad begint al nieuwe contouren te tonen

In Kijkduin Bad komt een nieuw winkelcentrum met een parkeergarage. Dit wordt in fasen gebouwd. Naast winkels komen er ook restaurants en 200 appartementen. Tussen de gebouwen komen pleinen met terrasjes. Ook het Deltaplein wordt verbouwd. Het plein tussen het Atlantic Hotel, het nieuwe winkelcentrum en de boulevard geeft een goed uitzicht over zee. Op het plein en de boulevard komen perken met zand en duingrassen.

Aannemersbedrijf Eteck is gestart met het boren van een bron. Er wordt voor de gebouwen van de eerste fase van Nieuw Kijkduin een warmte- en koudeopslag (WKO) aangelegd. Dit is een nieuwe manier om energie van warmte of koude op grote diepte op te slaan in de bodem. Er wordt geboord tot ongeveer 230 meter. Daarna wordt de bron getest. De eerste appartementen zullen naar verwachting medio 2020 opgeleverd worden. Het streven is dat de bouw 2022 volledig voltooid is.

Kijkduin Bad blijft tijdens de bouwwerkzaamheden voor iedereen (auto, fiets en openbaar vervoer) gewoon bereikbaar. De winkels, de horecagelegenheden, de boulevard en het strand zijn voor bezoekers van de badplaats goed bereikbaar. Eind april begint de echte bouw van de zogenaamde EeF (Entree en Fietsenstalling). De doorgang naar het strand en de boulevard – tussen het winkelcentrum en het hotel – wordt dan in verband met deze werkzaamheden geheel afgesloten.
Vanaf eind april wordt een tijdelijke route over het parkeerterrein van het NH Atlantic Hotel aangelegd om het strand te bereiken. De EeF is eind 2019 klaar. Daarna wordt het Deltaplein aan de zijde van het winkelcentrum opnieuw ingericht. Dan is het plein voor voetgangers en wandelaars weer toegankelijk. Aan de kant van het hotel wordt het Deltaplein voor een deel afgezet voor de bouw van het hotel.

Fotobijschrift: Kijkduin begint al een heel ander uiterlijk te krijgen.

Foto Richard Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.