Kick-off Stadsspelen Den Haag 2017

Wethouder Sport Rabin Baldewsingh heeft afgelopen vrijdag in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag de evenementenkalender van de Stadsspelen Den Haag 2017 onthuld. Tijdens dit openbare moment werd duidelijk dat er dit jaar, tijdens de tweede editie, op maar liefst veertien dagen stadsdeelevenementen zullen plaatsvinden waar alle Hagenaars, ongeacht leeftijd, gratis kunnen deelnemen aan leuke, laagdrempelige en sportieve activiteiten en evenementen.
 
In alle acht de stadsdelen van Den Haag zullen de aankomende maanden (zie kalender hieronder) deze mini-sportfestivals, georganiseerd door verschillende sportorganisaties en verenigingen uit de buurt, te vinden zijn waar mensen hun sport kunnen beoefenen (samen met hun buurtgenoten) dan wel kennis kunnen maken met ‘nieuwe’ sporten. Door de Stadsspelen komt heel Den Haag in beweging! Samen sporten en elkaar ontmoeten staat centraal. Of je nu 8 of 88 bent, sportief of juist niet.

Grote afsluiting
De Stadsspelen Den Haag 2017 zullen op zaterdag 1 juli 2017 tijdens een grootse finaledag worden afgesloten in en rondom de nieuwe Sportcampus Zuiderpark waar iedereen mee kan doen aan allerlei sportclinics en kan genieten van waanzinnige sportdemonstraties. Op de Sportmarkt kunnen mensen van alles te weten komen over sport in Den Haag en daar kan iedereen sport- en gezondheidstesten doen. Tijdens de Stadsspelen is er daarnaast ook van alles te beleven op cultureel, culinair en muzikaal gebied.

Bloggers
Om heel Den Haag zo goed mogelijk op de hoogte te houden, zijn de verschillende stadsdelen dit jaar op zoek naar (beginnende) vloggers en bloggers, in alle leeftijden, die de verschillende events (en de voorbereiding daarop) op hun eigen manier willen vastleggen. Het idee is dat het blogteam dat zal ontstaan, zal worden aangestuurd door de maatschappelijk betrokken en bekende Haagse blogger Teni Stepanosian, beter bekend als fitbeauty.nl.

Wijkactiviteiten
Een nieuw onderdeel van de Stadsspelen dit jaar zijn de wijkactiviteiten. In samenwerking met Haagse organisaties worden tussen februari en juli laagdrempelige activiteiten aan niet-sportende Hagenaars aangeboden. De activiteiten zijn specifiek gericht op volwassenen met overgewicht, senioren en mensen met een beperking. Naast de beweegactiviteiten is het bij een aantal organisaties voor deelnemers ook mogelijk om een fittest af te laten nemen. Hierbij spelen de buurtcoaches in Den Haag een belangrijke rol. Zij adviseren de deelnemers waar mogelijk direct naar beweegaanbod.

Foto: Richard Mulder

Programma Stadsspelen Den Haag 2017


Escamp I
woensdag 12 april, Eekhoornrade, Bouwlust/Vrederust

Haagse Hout
dinsdag 2 mei – woensdag 3 mei, V.V. Haagse Hout

Centrum I
woensdag 10 mei, Oranjeplein

Scheveningen
vrijdag 12 mei, Sportstrand/Beach Stadium

Centrum II
woensdag 17 mei, Wijkpark Transvaal

Laak
woensdag 17 mei, Laakveld

Laak
vrijdag 19 mei, Ketelveld

Segbroek
vrijdag 19 mei – zaterdag 20 mei, Hondiusplein

Escamp II
zaterdag 20 mei, Zuiderpark

Leidschenveen – Ypenburg
zondag 11 juni, Bottgerwater

Loosduinen
vrijdag 16 juni | zaterdag 17 juni, 2e, 3e, 4e Strausspad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.