Kick-off Rijswijk Talent Award

Maandagmiddag was de kick-off van de Rijswijk Talent Award. Een nieuwe jacht naar hét nieuwe Rijswijkse podiumtalent. Talenten vanaf 6 jaar, woonachtig in Rijswijk of verbonden (geweest) aan een Rijswijkse culturele instelling, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de voorrondes op zaterdag 20 mei. De finalisten strijden zaterdag 2 september in de Rijswijkse Schouwburg om de felbegeerde Rijswijk Talent Award 2017.

Trias slaat voor de organisatie van de Rijswijk Talent Award de handen ineen met de Rijswijkse Schouwburg, het Rijswijks Jeugdtheater, Balletstudio Karin den Os en Just Dance Studio. Een deskundige jury bepaalt na de voorrondes wie er door mogen naar de finale. Naast de award wacht de winnaar een geldprijs van 500 euro te besteden aan talentontwikkeling en diverse optredens op Rijswijkse podia, zoals dat van het Strandwalfestival (september 2017) en Rijswijks Pracht (maart 2018).

De Rijswijkse wethouder van cultuur, Marloes Borsboom, gaf tijdens de kick-off het startsein voor deze nieuwe award op het gebied van talentontwikkeling en lichtte haar eigen betrokkenheid toe. Door haar rol als wildcard-verstrekker blijkt haar passie voor de talentontwikkeling van de Rijswijkse kunsten. Directeur van Trias, Patty Jacobs, vertelde tijdens de kick-off meer over de achtergrond en samenwerkingspartners van de Rijswijk Talent Award. De award zelf, vormgegeven door Knijnenburg producties, werd gepresenteerd. Met deze bijeenkomst zijn de inschrijvingen voor de talentenjacht officieel geopend. Uiteraard kan een kick-off voor talenten niet zonder talent. Zangeres Preyrna Kedar liet alvast haar kunsten horen.

Inschrijven voor de voorronde van de Rijswijk Talent Award kan via www.rijswijktalentaward.nl. De voorronde vindt plaats op zaterdag 20 mei in de theaterzaal van Trias aan de Cor Ruysstraat 2.

Foto: V.l.n.r. Marloes Borsboom (wethouder cultuur Rijswijk), Patty Jacobs (directeur Trias), Jackie van der Vlis (projectleider Rijswijk Talent Award) en Nico Olsthoorn (ambassadeur Rijswijk Talent Award).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.