De Kessler Stichting nu ook in Energiekwartier

De Kessler Stichting levert, naast opvang van dak- en thuislozen, ook verpleeghuiszorg en begeleiding bij mensen thuis. Minder bekend is het aanbod van kleinschalige dagbesteding. Voorbeelden zijn de tweedehandskleding winkels van Pakkie Deftig.

Op de nieuwe locatie in het Energiekwartier worden naast kleding ook tweedehands boeken verkocht, fietsen gerepareerd en is een sorteercentrum om alle binnengekomen kleding te sorteren, wassen, strijken en te prijzen. “Mensen die werken aan het opbouwen en verder ontwikkelen van vaardigheden, of die bijvoorbeeld wonen in een voorziening voor beschermd wonen, hebben baat bij een zinvolle dagbesteding. Indien mogelijk en bij voorkeur buiten de deur,” aldus coördinator Taïs van Vijnckt.

“Dat kan in een wat drukkere omgeving maar soms past kleinschaligheid beter bij de behoefte. Daar richten wij ons op. De winkel bevindt zich in de plint van het zorggebouw Het Zamen aan de Esperantostraat 12 in Den Haag, waar ouderen wonen die ook graag een kijkje komen nemen; het wordt een gezellige drukte.”

De inrichting van de winkel is industrieel en sluit zo veel mogelijk aan bij het karakter van het Energiekwartier; een wijk waar in een razend tempo huizen worden gebouwd en steeds meer mensen komen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.