Joke Breedijk geëerd met Houtwijkse Zilveren Wichelroede

Joke Breedijk ontving uit handen van Ramon Meesters, voorzitter van Wijkberaad Houtwijk, de Houtwijkse Zilveren wichelroede. Deze onderscheiding is bedoeld als eerbetoon voor die Houtwijkers die met een bijzondere gave of inzet medewijkbewoners voorgaan en begeleiden op het pad van ‘het geluk’. De onlangs ongezenlijk ziek verklaarde Breedijk kreeg dit betekenisvolle kleinood op 6 juni opgespeld.

Joke Breedijk is initiatiefneemster en organisator van ‘Gouwe Ouwen op volle toeren’. Met haar aanstekelijkke charme en vrolijke twinkeling in haar ogen trekt ze ouderen uit hun schulp om samen op te treden in het openbaar met play-backimitaties van onder meer André Rieu.

Breedwijk maakt de kleding voor de optredens die zijn doen allemaal zelf. Ook verzint zij de (nep)instrumenten er bij. En wat een plezier beleeft ze aan het verzinnen en uitwerken van de van acts én de uitvoering ervan. En ook een brede glimlach om de mond valt ten deel bij een ieder die met haar meedoet of toekijkt. Des te zuurder was het nieuws voor velen dat ze ernstig ziek is geworden en er de urgentie bestond haar te eren, nu er nog zoveel te genieten valt.

Opvolger
En er is werk aan de winkel, want Gouwe Ouwen op Volle Toeren zoekt een opvolger of een groepje opvolgers om al het goede dat er is opgebouwd in stand te houden. De in te vullen rollen zijn die van orkestleider, kledingmaker, instrumentenmaker en manager voor de optredens. Wilt u uw steentje bijdragen hierin? Stuur dan een e-mail naar gouweouwenopvolletoeren@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.