Je blijft van ze af. Punt.

Er is maar 1 woord voor: onacceptabel. Het is voor mij onacceptabel dat er geweld wordt gebruikt tegen gemeentelijke handhavers en toezichthouders. Het kan best zijn dat je het oneens bent met een bepaalde actie van deze mensen, maar je blijft van ze af. Punt. Uit. Geen discussie.

Vorige week werden we geconfronteerd met liefst drie incidenten in Escamp waarbij handhavers en toezichthouders werden mishandeld. Gelukkig konden de verdachten meteen door de politie worden aangehouden. Bij een van die incidenten ging het om een parkeerboete. Ik snap dat een parkeerboete weinig warme gevoelens oproept bij degene die ‘m krijgt. Het is ‘zondegeld’ roep ik dan maar.

En dat mensen daar chagrijnig over worden, dat snap ik ook wel. Daarin ga je echter niet zo ver dat je de handhaver belaagt. Er zijn in ons land echter genoeg manieren om zo’n parkeerboete aan te vechten. Dat hebben we over het algemeen keurig geregeld. En handhavers en toezichthouders zijn echt broodnodig. Zij leveren een bijdrage aan het veilig en leefbaar houden van de openbare ruimte in onze mooie stad. Zij zorgen ervoor dat wordt gecontroleerd op de grootste ergernissen van bewoners en bezoekers. Zij spreken namens ons de mensen aan die er een rommeltje van maken. Op foutparkeren, rommel op straat, hondenoverlast om maar eens een paar dingen te noemen. Dat doen ze op een professionele manier en daar ben ik blij mee.

Op twitter zag ik een reactie langskomen. ‘Maar ze kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen’. Alsof geweld of dreigen met geweld dan wel mag! En ik geef het je te doen: mensen aanspreken op hun gedrag en zo nodig een boete geven en er ook nog voor zorgen dat zo’n gesprek goed verloopt. In een stad met zoveel mondige mensen. Ik kan me voorstellen dat er soms wat fout loopt in zo’n contact. Maar altijd geldt: je blijft van elkaar af.

Als verantwoordelijk wethouder heb ik de betrokken handhavers en toezichthouders een bloemetje gestuurd. Inmiddels zijn ze allemaal weer aan het werk. Gelukkig maar. Ik hoop dat ze er niets aan hebben overgehouden en dat de politie het onderzoek snel kan afronden.

Richard de Mos,
wethouder stadsdeel Escamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.