Jan en Jo van Leeuwen ‘briljanten’ echtpaar

Bezoek burgemeester Bezuijen


Het Rijswijkse echtpaar Jan (88) en Jo (86) van Leeuwen, woonachtig aan de Steenvoordelaan, was vrijdag 15 maart 65 jaar getrouwd. Op deze feestelijke dag bracht burgemeester Michel Bezuijen daarom een felicitatiebezoek aan dit ‘briljanten’ paar.

Jan en Jo van Leeuwen zijn bekende Rijswijkers. Zo heeft Jo vele jaren als vrijwilliger gewerkt in de wooncentra Westhoff en Steenvoorde. Jan van Leeuwen stond bekend als de man die kwalitatief hoogwaardige kunstgebitten maakte.

Ups en downs
“Het is natuurlijk niet altijd rozegeur en maneschijn geweest. Ook wij hebben onze ups en downs gehad”, vertelt Jo. Zo heeft Jan al geruime tijd de ziekte van Parkinson. Voor Jo betekent het, dat ze 24 uur per dag mantelzorger is. “Dat doe je toch gewoon”, zegt ze monter.
Dieptepunt in die 65 jaar was – bijna twee jaar geleden – het overlijden van hun dochter Irma. Een van de hoogtepunten, eind januari jl. was het (tweede) huwelijk van dochter Edith met Paul. Hierbij mochten Jan en Jo als getuigen optreden.

In het teken van
Het leven van Jan en Jo heeft vooral in het teken gestaan van hun strijd voor een erkende status van het beroep van tandprotheticus (vroeger tandtechnieker). In hun huis hangt dan ook op een prominente plaats de oorkonde van de Stichting Nederlands Tandprothetisch Instituut. Daarin staat Jan van Leeuwen TP vermeld als een van de grondleggers. “Wij zijn hem erkentelijk voor zijn inzet en zijn verdiensten”, aldus de oorkonde.

Foto: Relaxed onderonsje tussen burgemeester Bezuijen en Jan en Jo van Leeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.