Jaarlijkse Ooievaarsrun gaat weer van start

Op zaterdag 15 september wordt de jaarlijkse Ooievaarsrun weer gereden. In deze toertocht kunnen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking meerijden in de cabine van allerlei soorten vrachtwagens, brandweerwagens, ME-voertuigen, en rolstoelbussen. Dankzij vele sponsors (zowel zakelijk als privé), instellingen die goede doelen ondersteunen, gemeenten en vele vrijwilligers is het mogelijk dit evenement weer te organiseren.

De tocht wordt gereden in vier runs. De starts zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur vanaf de Kerketuinenweg in Den Haag. Mevrouw Pauline Krikke, burgemeester van gemeente Den Haag, zal het startsignaal geven van de eerste run. De heer Richard de Mos, stadsdeelwethouder Escamp van gemeente Den Haag, zal run twee starten, de heer Bert van Alphen, wethouder Sociale Zaken van gemeente Den Haag laat run drie vertrekken en het echtpaar Wim en Tonnie Röttger, namens de bewoners van het appartementencomplex Lozerlaan/Erasmusweg, geven, terwijl ze hun trouwdag vieren, het startsignaal voor run 4.

De route van de tocht heeft een lengte van zo’n 45 kilometer. Ruim 300 vrachtwagens en ongeveer 550 deelnemers, waarvan sommigen met begeleider, rijden via Den Haag en het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Hier is vanaf 12.00 tot 21.30 uur nog een feestprogramma voor de deelnemers. De runs worden muzikaal binnengehaald door feestkapel ‘De Blaasbalgen’.
’s Middags is een tweede hal als spelletjesplein ingericht. Daarnaast zijn er tot ‘s avonds optredens van zangers en artiesten. De deelnemers vinden het geweldig als tijdens de rit het publiek hen een prettige dag toezwaait. Op www.ooievaarsrun.nl staan de volledige route en het complete programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.