J.P. Alsem wordt Flagship store Highland Park, Orkney

Wij zijn trots u te mogen aankondigen dat wij met ingang van dit jaar Flagshipstore van het mooie merk Highland Park Malt Whisky zijn geworden. Deze eer is in Nederland slechts negen drankenspecialisten gegund. De vakkennis van de medewerkers en het uitgebreide assortiment van deze malt van het eiland Orkney zijn de basis van dit vertrouwen.

Naast de gewone 10 en 12 jaar oude malt hebben wij ook diverse speciale editie’s in huis; de link met de Vikingen (waar de oprichter Magnus een directe afstammeling van is) en de elementen van de natuur komen in de verschillende uitvoeringen tot hun recht. Zo zijn er Wind, Fire, Ice, Light, Dark als Loki, Freya, Bear en Dragon genoemd.

De malt worden gemaakt op het eiland Orkney, gelegen boven het Schotse land. Daar groeien geen bomen en is dus geen hout voorhanden. Dit komt door de altijd waaiende zeewind welke boomgroei onmogelijk maakt. De whisky wordt dan ook geturfd met turf, niet van hout maar van heideplanten gemaakt, zogenaamde groene turf. Dit geeft een geheel eigen onderscheidend karakter aan de Malt.

De productie rust op vijf hoekstenen, geperfectioneerd in de afgelopen 200 jaar: het handmatig mouten van gerst, aromatische heideturf uit Hobbister Moor, een koele rijping, het uitsluitend gebruik van ex-sherryvaten en vatharmonisatie voor het bottelen. The Orkney Single Malt with Viking soul…
Gedurende het jaar zullen wij diverse acties met deze Park’s presenteren, te beginnen met een aardige prijsaanbieding, zie de advertentie hieronder. Verder staan op het programma twee exclusieve flagshipstore bottelingen welke in september worden verwacht, een masterclass (info in de winkels na de zomer), glazen actie, proefsamples etc. etc.

J.P. Alsem Den Haag
www.alsem.nlinfo@alsem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.