Inzamelingsactie HaagMedia voor de Voedselbank

Vorige week woensdagnacht werd ingebroken in het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden aan de Boomaweg in Den Haag. Het hek werd geforceerd en containers opengebroken. Een forse hoeveelheid persoonlijke verzorgingsmiddelen ter waarde van zo’n 1500 euro werden ontvreemd. Naar aanleiding van deze laffe daad heeft HaagMedia, de uitgever van De ZuidwesterKrant, de RijswijkseKrant en de LoosduinseKrant, het initiatief voor een inzamelingsactie genomen.

Het bestuur van de Voedselbank Haaglanden vond het heel zuur dat er op deze wijze letterlijk gestolen wordt van de armen. Persoonlijke verzorgingsmiddelen zitten maar zelden in het wekelijkse voedselpakket en zijn zeer gewild onder de cliënten. Deze week is bij zo’n 600 cliënten dit bijzondere extraatje door de neus geboord. Gekregen spullen zijn voor de Voedselbank helaas niet te verzekeren.

Van maandag 27 augustus tot en met dinsdag 4 september houdt HaagMedia haar inzamelingsactie. Het doel is om zoveel mogelijk gedupeerde gezinnen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, alsnog blij te kunnen maken met een extraatje in het pakket in de vorm van persoonlijke verzorgingsmiddelen. Denk hierbij aan shampoo, badschuim, tandpasta, deodorant, bodylotion, vrijwel alles op het gebied van persoonlijke verzorging. Bovendien zijn wasmiddellen en wasverzachters ook welkom.

Openingstijden
Nieuwe en ongeopende artikelen kunnen op werkdagen afgegeven worden op het kantoor van HaagMedia aan de Zuidlarenstraat 57 /2.02 in Den Haag. “Wij zijn aanwezig op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij hopen dan aan het eind van volgende week de Voedselbank heel blij te kunnen maken. Mensen, laat u dus van uw goede en gulle kant zien!”

Combinatie
De Voedselbank Haaglanden is een combinatie van een Voedselbank voor de hele 070 regio en een distributiecentrum voor een wijdere regio rondom Den Haag. Op dit moment rekenen 1679 huishoudens, die door omstandigheden onder de armoedegrens leven, op deze steun. Om hen van extra voeding te voorzien wordt voedsel geschonken door leveranciers, naar het distributiecentrum getransporteerd, opgeslagen, ingepakt in voedselpakketten en verspreid onder uitdeelpunten in de regio Haaglanden. Voedselbank Haaglanden bevoorraadt wekelijks 14 voedselbanken in de regio Zuidwest Nederland. Er wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.