Intouchables met Huub Stapel trapt af in Rijswijk

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari worden de allereerste voorstellingen uit de tournee van de Franse filmhit ‘Intouchables’ gespeeld. Het stuk beleeft de eerste twee try-outs in de Rijswijkse Schouwburg. Deze week is de volledige cast en crew van de productie in de schouwburg aan het monteren.

Tijdens de montageweek staat een productie voor het eerst in het theater. Na wekenlang repeteren in studioruimtes wordt in het theater het decor opgebouwd, licht en geluid geprogrammeerd en worden alle puntjes op de ‘i’ gezet. Een spannende en drukke week voor cast en crew. Het begrip montage is overgenomen uit de filmwereld waar het betrekking heeft op het aan elkaar zetten van (film-)fragmenten om zo met combinaties van beeldenreeksen, losse shots en dergelijke een bepaald effect te bereiken. De laatste fase waarin alle aspecten samenkomen; denk aan decor, kleding, rekwisieten, licht en geluid.

De Rijswijkse Schouwburg is er dan ook trots op dat het is verkozen om als montage- en try-outtheater te fungeren. “Een hele eer,” aldus theaterdirecteur Ruud Kuper. De hele week de functie van productiehuis vervullen, dat is nieuw voor ons en best bijzonder.

De film Intouchables veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Wereldwijd zagen meer dan 50 miljoen bezoekers deze is deze tragi-komedie. En nu in Rijswijk voor het eerst op de Nederlandse podia. Dick van den Heuvel tekende voor het script in samenwerking met Peter de Baan.

De try-outs vinden plaats op 12 en 13 februari om 20.15 uur. Kijk voor informatie op de website van de Rijswijkse Schouwburg.

Foto Janita Sassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.