Internationale volleybaltoernooien rondom Sportcampus Zuiderpark

Van 15 t/m 22 juli staat heel Nederland, en vooral Den Haag, in het teken van volleybal. Het DELA EK Beachvolleybal, het WK zitvolleybal voor mannen en het EK Volleybal voor jongens onder de 20 jaar vinden dan plaats. Het evenement vindt plaats in Sportcampus Zuiderpark en in een tijdelijk stadion daarnaast. Dit extra stadion is speciaal voor het DELA EK Beachvolleybal gebouwd en biedt ruimte aan ruim 3000 toeschouwers.

Nederland verwelkomt de beste 64 beachvolleybalteams van Europa voor het DELA EK Beachvolleybal, 32 mannen- en 32 vrouwenteams uit Europa beginnen het toernooi met een poulefase (8 poules van 4). De beste 2 teams uit elke poule gaan door naar de knock-out rondes.

Topsport en fun gaan bij het EK Beachvolleybal hand in hand. In en rond de vier stadions zorgen dj’s, dansers en artiesten voor een fantastische sfeer. Side events, show en entertainment zorgen ervoor dat het EK veel meer is dan alleen beachvolleybal.

De side events zijn de volgende:
Op dinsdag 17 juli kunnen omwonenden van het Zuiderpark het EK Beachvolleybal als VIP. Aanmelden kan via: www.denhaag.nl
Op donderdag 19 juli is er een studententoernooi voor MBO, HBO en WO studenten die in Den Haag studeren. Meer informatie en aanmelden kan op Facebook. Op zaterdag 21 juli wordt een Buddytoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking en hun buddy gehouden. Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

Meer dan 1000 vrijwilligers zijn nodig bij deze drie evenementen. Meer informatie op www.eventmakers.nl.
Meer informatie over het programma en over het bestellen van tickets staat op www.volleybal.nl/dela-ek-beach. Kijk voor meer informatie over de toernooien op www.volleybal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.