Innovatieve ondernemers voor proeftuin gezocht in Rijswijk

De gemeente Rijswijk wil ondernemers helpen om hun innovatieve producten in te zetten binnen het Smart City-concept. De gemeente biedt de proeftuin en de ondernemers bieden de innovaties op het gebied van veiligheid, milieu, ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Donderdag 28 juni wordt het eerste Smart City Event Rijswijk gehouden op het Bogaardplein in Rijswijk. Men kan daar zijn innovaties laten zien aan nationale en internationale belanghebbenden, maar ook in gesprek gaan met andere ondernemers en de gemeente Rijswijk. Uiteraard is deelname gratis, zowel voor exposanten als voor bezoekers.

Programma
Om 12.00 uur die dag opent burgemeester Michel Bezuijen het evenement en zal hij als eerste langs alle innovatieve producten rijden, waaronder een verkeersbord van bamboe waarin een sensor is verwerkt. Hij doet dat in een innovatief vervoersmiddel.
Om 14.00 uur kan men aan de interessante workshop ‘Een kijkje in de keuken van een smart city living lab’ deelnemen. Deze wordt gegeven door een vertegenwoordiger van het Nationaal Smart City Living Lab.
In het midden van de proeftuin staat het meeting point. Hier kan men in gesprek gaan met andere ondernemers en bezoekers, waaronder de deelnemers aan het International Smart City Event in Den Haag die vanuit Scheveningen op excursie komen naar de proeftuin in Rijswijk.

Aanmelden
Als bezoeker kan men zich aanmelden door een email te sturen naar futuremobility@vno-ncwwest.nl en dan ook gelijk aangeven om deel te nemen aan de workshop of niet.
Als exposant kan men zich aanmelden bij Leny Bekkering, per e-mail lbekkeri@rijswijk.nl (link stuurt een e-mail). Graag vermelden welk(e) product(en) worden meegenomen en hoeveel ruimte men nodig heeft. Alle materialen zoals tafels, kraampjes, parasols en verlengsnoeren, dienen zelf te worden meegenomen. De standplaats en de stroomvoorziening kosten niks.

Vragen
Voor vragen kan men contact opnemen met Leny Bekkering van de gemeente Rijswijk door een e-mail te sturen naar: lbekkeri@rijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.