Inbrekers aangehouden dankzij alerte buurtbewoners

Dankzij oplettende buurtbewoners kon de politie donderdagochtend 15 oktober op de Loosduinseweg twee inbrekers aanhouden.

Een alerte buurtbewoner zag donderdagochtend rond elf uur dat er bij een flatwoning aan de Loosduinseweg werd ingebroken door twee mannen. De getuige belde direct 112 en gaf het signalement van de verdachten door. Politieagenten die snel op de melding reageerden, kregen van de getuige door dat de verdachten inmiddels op een andere verdieping van de flat op de galerij liepen. Met meerdere politieagenten werd de flat afgezet, zodat de verdachten geen kant op konden.

Een tweede getuige zag op dat moment dat de verdachten op het dak van de aangrenzende garageboxen lagen en gaf dat aan de agenten door. Via de galerij klommen agenten op het dak en hielden de verdachten aan. Een van de verdachten verzette zich tegen zijn aanhouding en de agenten moesten pepperspray gebruiken om zijn verzet te breken. De aangehouden verdachten (20 en 21 jaar uit Den Haag) zijn overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek in de flat bleek dat bij drie woningen is geprobeerd in te breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.