In het veld de eigen ruimten zoeken

Zaterdag 30 maart: ADO Den Haag-Vitesse. Aanvang: 18.30 uur.


Het geduld van John Goossens wordt beloond

Zijn situatie leek uitzichtloos, maar na een sterke invalbeurt tegen FC Emmen heeft John Goossens een basisplek veroverd. Op het middenveld is hij overal aanwezig, in de hoop om ADO Den Haag zo snel mogelijk naar een veilige plek op de ranglijst te loodsen.

John Goossens heeft bij ADO Den Haag vooral veel geduld moeten hebben. Toen de middenvelder ruim een jaar geleden van Chicago Fire overkwam, mocht hij van de KNVB het eerste halfjaar niet ingezet worden. Eenmaal speelgerechtigd maakte Goossens ook al niet veel minuten in de hoofdmacht. De keuze van trainer Fons Groenendijk viel niet op hem, maar op spelers als Elson Hooi en Melvyn Lorenzen. De situatie leek uitzichtloos en de geboren Heemstedenaar, die een aflopend contract heeft, leek op weg naar de uitgang.
“Zo heb ik dat niet beleefd”, zegt hij. “Natuurlijk was het een heel lastige situatie en ik had ook niet meteen verwacht dat ik na FC Emmen in de basis zou komen, maar tijdens de dagelijkse trainingen wist ik wel dat er een bepaalde waardering voor me was. Dan is het alleen nog zaak dat als de kans zich voordoet, je deze moet pakken.”

Eigen situatie
Hoe anders is zijn situatie vergeleken met enkele weken geleden. Er wordt nu zelfs gedacht aan verlenging van zijn contract. Iets waar de 30-jarige, na avonturen in India, Roemenië en de Verenigde Staten, wel voor open staat. “Maar het is op dit moment ongepast om daarmee bezig te zijn. Alle aandacht moet bij het team liggen, we moeten eerst zorgen dat we ons veilig spelen, voordat ik het over mijn eigen situatie wil hebben.”

Ander type speler
Degradatie ontlopen moet gebeuren met de voormalige speler van Feyenoord en NEC, die zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot, als basisspeler. In een andere rol dan zijn voorganger Lorenzen had. “Ik ben ook een heel ander type speler. Hij is een buitenspeler met snelheid en individuele actie. Ik ben veel meer een middenvelder, moet mijn eigen ruimten zoeken. Dan weer me terug laten zakken als spelverdeler, dan weer dichter achter de spits spelen. Zo heb ik dat in het verleden bij NEC met Lasse Schöne ook ingevuld. En op die manier veel doelpunten gemaakt. Hopelijk gaat dat nu ook gebeuren.”

Geen wrok
Daarvoor lijken vooral de thuiswedstrijden ideaal. Met verplaatsingen naar onder meer PSV, Feyenoord en AZ moeten de punten vooral in het Cars Jeans Stadion gehaald worden. Te beginnen tegen Vitesse. “Nee, als oud-speler van NEC koester ik geen wrok tegen Vitesse. Het is voor mij geen speciale wedstrijd, maar wel een die we moeten winnen. En daar heb ik alle vertrouwen in. Het geloof dat we ons snel uit deze vervelende situatie kunnen spelen, is nog volop aanwezig binnen het team.”

Foto: John Goossens heeft in het verleden veel doelpunten gemaakt.

Foto: Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.