Illegale bewoning boten Soestdijksekade

Op de Soestdijksekade, ter hoogte van huisnummer 212, wordt illegaal gewoond op een aantal boten. Omwonenden en het CDA in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur hier iets tegen doet.

CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster: ‘’Er wordt door een aantal mensen, omwonenden denken dat het om migranten uit Midden- en Oost-Europa gaat, onder zeer slechte leefomstandigheden gewoond op de verlaten boten. De illegale bewoning brengt ook overlast en criminaliteit met zich mee. Zo werden twee illegale bewoners gearresteerd voor drugsbezit en is er een boot, volgens bewoners met opzet, tot zinken gebracht. Dit kan zo niet langer doorgaan. Het CDA wil dat de gemeente de situatie op de Soestdijksekade aanpakt.’’ Bijvoorbeeld door extra te controleren en hand te haven op illegale bewoning, licht Koster toe. Daarnaast vraagt het CDA het stadsbestuur om in kaart brengt wie de illegale bewoners zijn en hen wanneer mogelijk te helpen hun leefsituatie te verbeteren.

1 reactie

  1. Ik ben bevriend met die bewoners
    En dat zijn onderlinge vriendschap en dakloos zijn enkele buurtbewoners pesten hun weg liegen en nou zeggen voor beter bestaan. Die boten zijn heel
    Comfortabel. En de overlast komt van parkerende auto’s die jongens zorgen juist dat die Oost-Europa figuren weinig kans. Krijgen en kesslerstichting is een betere oplossing die handvol buurtbewoners die zich eraan ergert geholpen door de gemeente en politie zwichten voor een vervelende man die maar constant belt . Voor hem heb ik nog een verrassing!!!!
    Ik vind het bespottelijk dat zij al hun bezittingen kwijt zijn onder dwang van gemeente en politie en dan kostenzetten geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.