IKF Open Europees Kampioenschap Beachkorfbal 2017

Het KNKV(Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond) is trots om aan te kondigen dat zij het allereerste internationale Beachkorfbal toernooi mag gaan organiseren: het ‘IKF Open Europees Kampioenschap Beachkorfbal 2017’! Het evenement vindt plaats in het weekend van 19 en 20 augustus 2017 in Den Haag. Op het strand van Scheveningen strijden 24 teams uit 12 landen om de eerste Europese titel.

Beachkorfbal wordt al gespeeld in 36 landen in alle continenten over de hele wereld. Beachkorfbal is momenteel erg populair. Dit komt vooral door de versoepeling van de regels, de korte wedstrijden, kleinere teams en de geweldige sfeer die ontstaat tijdens toernooien. Buiten het senioren Europees Kampioenschap vindt er ook een -19 kampioenschap plaats. Dit om de ontwikkeling van de sport voor deze categorie voort te zetten. In deze categorie zullen 12 teams uit 12 landen deelnemen. Doordat een team uit 4 spelers bestaat en maximaal 2 spelers die mogen invallen wordt er verwacht dat er meer gelijkheid tussen de teams zal komen. Vooral daardoor kan Beachkorfbal een bijdrage leveren aan de Olympische ambitie van het KNKV. De kleine teams en het format van een tweedaags evenement zorgen voor lagere deelnemerskosten voor de deelnemende landen.
Beachkorfbal is een live style sport die goed aansluit bij het karakter van korfbal. Daarom wordt op de tweede speeldag, de zondag, het topevenement gecombineerd met een breedtesporttoernooi.

Het evenement wordt gespeeld in de unieke Beach accommodatie “The Hague Beach Stadium”. Deze locatie ligt direct aan het strand in den Haag en heeft alle noodzakelijke faciliteiten die nodig zijn voor de organisatie van een dergelijk Topsport evenement. Het KNK is erg blij met de uitstekende samenwerking met de gemeente Den Haag. Den Haag is een echte korfbalstad met verenigingen die een belangrijke plaats in de wijk innemen.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Sport), is trots dat Den Haag de gastheer is van het eerste IKF Open Europees Kampioenschap Beachkorfbal. “Den Haag investeert sinds 2007 in beachsporten wat heeft geresulteerd in het hosten van het WK Beachvolleybal in 2015 en (inter)nationale evenementen in verschillende andere beachsporten. De samenwerking met het KNKV heeft reeds geleid tot drie excellente Nederlandse Kampioenschappen Beachkorfbal in Den Haag en ik ben ervan overtuigd dat ze klaar zijn voor deze volgende stap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.