IKC Montessorischool Parkrijk van start

Namens de gemeente Rijswijk heeft wethouder Ronald van der Meij maandag de tijdelijke locatie van IKC Montessorischool Parkrijk geopend. Op deze tijdelijke locatie bevindt zich niet alleen Montessorischool Parkrijk, maar ook kinderopvang de Lange Keizer, die ruimte biedt voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Wethouder Ronald van der Meij, wijkwethouder RijswijkBuiten, heeft samen met enkele kinderen het nieuwe doek aan de gevel onthuld.

In het nieuwe Integraal Kindcentrum zijn maandag 25 leerlingen gestart. De komende jaren zal IKC Montessorischool Parkrijk uitgroeien tot zo’n 500 leerlingen. Het Integraal Kindcentrum is niet alleen een basisschool, maar biedt ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar (dagopvang en buitenschoolse opvang). De komende jaren is IKC Montessorischool Parkrijk gevestigd aan de Van Rijnweg 7 totdat de nieuwbouw gereed is in het deelgebied Parkrijk.

Gezondheidscentrum
Naast IKC Montessorischool Parkrijk is op de tijdelijke locatie ook Gezondheidscentrum RijswijkBuiten gevestigd. Eind 2017 is het medicijnuitgiftepunt in het Gezondheidscentrum RijswijkBuiten omgebouwd tot een apotheek. Recentelijk is het Gezondheidscentrum uitgebreid met twee nieuwe units voor onder andere de huisvesting van de fysiotherapie. In het Gezondheidscentrum RijswijkBuiten kan men terecht voor huisartsenzorg, apotheek, fysiotherapie, diëtetiek, verloskunde en bloedafname.

Meer informatie
Voor meer informatie over IKC Montessorischool Parkrijk zie www.montessorischoolparkrijk.nl. Voor meer informatie over Gezondheidscentrum RijswijkBuiten zie www.gezondheidscentrumrijswijkbuiten.nl.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er ongeveer 3400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan vier jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de- meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied.

Op www.rijswijkbuiten.nl staat meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.