‘Ik probeer te doen wat me gevraagd wordt’

Zondag 3 februari: ADO Den Haag-Heracles. Aanvang 16.45 uur.


Sheraldo Becker zet in op een betere tweede seizoenshelft

Sheraldo Becker is er vlug bij. Hij scoorde in de openingswedstrijd tegen FC Emmen en ook na de winterstop was het tegen VVV direct raak. Nu gaat de buitenspeler op zoek naar meer doelpunten.

Sheraldo Becker heeft zich de tweede seizoenshelft iets voorgenomen: meer doelpunten maken dan voor de winterstop. “Toen bleef het bij één goal, nu dus een doelpunt en een assist tegen VVV. Die lijn moet ik doortrekken.”
En qua doelpunten zou het toch moeten kunnen, want wat in het voordeel van de 23-jarige vleugelflitser spreekt, is dat hij in de tweede seizoenshelft meestal veel productiever is. “Ja, ik weet ook niet hoe dat kan. Misschien doet de zon in het trainingskamp me goed. Ik heb voor de winterstop echt wel goede wedstrijden gespeeld en veel voorzetten gegeven. Maar dat leidde dan niet tot doelpunten. Dat is wel frustrerend, vooral voor de fans.”
In het Turkse trainingskamp is uitgebreid de nadruk gelegd op het feit dat ADO Den Haags voorhoede veel productiever moet worden. “Maar toch doe ik de tweede seizoenshelft niets anders dan ik ervoor deed. Ik probeer te doen wat er van me gevraagd wordt.”
Daarbij gaat Becker vooral af op zijn gevoel. Ook als gevraagd wordt hoeveel doelpunten hij nog gaat scoren. “Er kunnen makkelijk nog zes doelpunten bij. Maar ik moet er ook niet te veel mee bezig zijn. Als je te veel daarover nadenkt, gaat het niet goed.”

Nieuwe coupe
Zijn gevoel laat hij ook spreken buiten het veld. Zoals bij zijn nieuwe grijze coupe. “Daar zit geen gedachte of weddenschap achter. Veel voetballers hebben gekleurd haar. Als het je staat, moet je het doen. Ik vind het gewoon mooi, daarom heb ik het gedaan.”
Over zijn toekomst maakt Becker zich op dit moment ook niet druk, al loopt zijn contract wel af en wil ADO Den Haag hem graag behouden. “Maar dat laat ik over aan mijn zaakwaarnemer. Ik hoor wel van hem als ik iets moet weten. Ik voel me trouwens goed bij ADO. Maar net als iedere voetballer heb ik ook ambities. Het is alleen de vraag wanneer het juiste moment is om die te volgen. Is dat na dit seizoen, volgend seizoen of over twee jaar? Dat is moeilijk te zeggen.”

Dreiging in zijn spel
Van alle buitenspelers bij ADO Den Haag hoeft Becker zich nooit druk te maken over een basisplek. Trainer Fons Groenendijk is fan van hem en stelt hem daarom altijd op. Ook hij is blij met de goede seizoensstart van Becker. Groenendijk: “Sheraldo heeft altijd dreiging in zijn spel. Als hij dat vertaalt in rendement dan is hij echt goed. Gaat hij door met goals en assists zoals tegen VVV dan kan hij moeiteloos een stapje hoger.”
Zorgt Becker ervoor dat zijn tweede seizoenshelft opnieuw beter dan zijn eerste is, dan zouden de woorden van Groenendijk wel eens hout kunnen snijden.

Foto: Trainer Fons Groenendijk is fan van Sheraldo Becker.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.