IJshockeyseizoen Hijs Hokij van start

Vrijdag 29 september gaat het nieuwe ijshockeyseizoen van start voor het Haagse Hijs Hokij met een wedstrijd tegen Eindhoven. De selectie van de Hagenaars heeft tijdens de zomerstop de nodige veranderingen ondergaan.

Goalie Clint Soer heeft een stap terug gegaan vanwege fysieke ongemakken. Zijn plaats wordt opgevuld door Cas Neuman die overkomt uit het tweede team. Verdedigend heeft Jeff Smith de overstap gemaakt van het ijs naar de bank. Hij gaat verder als assistent-coach. Op het ijs gaat Smith vervangen worden door de Zweed Viktor Gibbs Sjodin. Jurryt Smid keert terug op het oude nest en maakt de overstap vanuit Zoetermeer.
Aanvallend zijn er ook enkele mutaties te melden. De Tsjech Filip Martinec is vervangen door de Slowaak Oliver Pataky. Ben Rurup heeft na het afgelopen seizoen opnieuw een knie-operatie ondergaan en heeft besloten om een punt achter topsport te zetten. Zijn vervanger wordt de vanuit Amsterdam komende Donny van Musscher. De rest van de selectie blijft intact en wordt aangevuld met jeugdige talenten.

De opzet van de competitie is enigzins veranderd. De bekercompetitie wordt evenals vorig seizoen in twee groepen gespeeld. Hijs Hokij is ingedeeld met Eindhoven, Zoetermeer en Amsterdam. Zonder meer een sterke groep met drie van de vier beste teams van het afgelopen seizoen. De nummers 1 en 2 van beide groepen gaan door naar de halve finale.
De BeNe Liga kent een andere opzet. In plaats van twee groepen worden de dertien teams (Groningen is afgevallen) in een groep ingedeeld. De beste acht teams plaatsen zich aan het einde van het seizoen voor de play-off’s.

Bekerwedstrijd
Aanstaande vrijdag vindt de opening van het seizoen plaats met een bekerwedstrijd tegen Eindhoven. Aanvang van de wedstrijd op de Haagse Uithof is 20.30 uur. De kassa is open vanaf 19.00 uur voor aankoop van losse kaarten of seizoenskaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.