Ice EXPO geopend door wethouder Boudewijn Revis en Pat Smith

Gigantische ijssculpturen tentoonstelling bewonderen én glijden van de Roetsjbaan bij Cool Event t/m 21 januari


Vanaf vandaag kan men op het Scheveningse strand de gigantische ijssculpturen tentoonstelling bewonderen én glijden van de Roetsjbaan: een 30 meter lange ijsglijbaan. De Ice EXPO werd feestelijk geopend door wethouder Boudewijn Revis, zanger Pat Smith van Splendid en radio-dj Justin Verkijk. De naast gelegen Roetjsbaan werd geopend door social influencer Florine Duif (bekend van o.a. Mompany). Samen met haar dochter en Sinterklaas ging zij op tubes van de glijbaan af.

Bijzonder aan de tweede editie van de ijssculpturen expositie is het thema Feest aan Zee *200 jaar badplaats. De expositie is gevuld met o.a. Haagse iconen van toen en nu waarbij de ijsbeelden in het zand staan. Aan zanger Pat Smith de eer om het ijsbeeld van Anouk en de Golden Earring te onthullen. Verder werden de ruim 100 aanwezigen in de winterstrandtent naast de EXPO getrakteerd op een Ice Carving Demo van een professionele Ice Carver en live-muziek van o.a. Pat Smith. Op 11 november werd met de opening van de schaatsbaan op het Kurhausplein het startschot gegeven voor het Cool Event. Vanaf daar is men in twee minuten bij de Ice EXPO en ‘Roetsjbaan’ op de boulevard. Cool Event is geopend tot en met 21 januari. Voor meer informatie zie www.cooleventscheveningen.nl

Scheveningen in het teken van winters entertainment
De 11e editie van Cool Event transformeert Scheveningen tot één groot winter evenement. Tot en met 21 januari worden er verschillende winterse activiteiten georganiseerd, zoals o.a. het NK Ice Carving op zaterdag 16 december. Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) voegt hieraan toe: “Ik geniet echt van die prachtige ijsbeelden. Zo trekt Scheveningen en Den Haag op een wel heel bijzondere wijze aan je voorbij. Met dit soort evenementen laat Scheveningen zien dat er door het jaar heen voor jong en oud van alles te beleven valt. Naast de ijsglijbaan en schaatsbaan maakt de Ice EXPO het Cool Event leuk én leerzaam voor het hele gezin,” aldus Revis.

Over Cool Event
Dit jaar vindt de 11e editie van het Cool Event plaats in Scheveningen. Onder leiding van organisatoren Damiano D’Alba en zijn team hebben ook dit jaar de ondernemers van Scheveningen en Den Haag de handen ineen geslagen om dit evenement mogelijk te maken. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met stichting Feest aan Zee – 200 jaar badplaats. Daarnaast wordt Cool Event mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, BKS Parking, Stichting Feest aan Zee, Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, Belangenvereniging Kurhausplein en Palace Promenade.

Foto’s: Richard Mulder Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.