Hulp voor jongeren bij Jongeren Informatiepunt (JIP)

Jongeren tot en met 24 jaar kunnen terecht bij het Jongeren Informatiepunt (JIP) Den Haag. Hier kunnen zij vragen stellen over seks, veilig vrijen, soa’s, zwangerschap, anticonceptie of verslavingen.

Spreekuren:
• Sense-spreekuur op donderdagen van 13.30 uur – 16.30 uur (op afspraak, gratis en vertrouwelijk). Een sociaal-verpleegkundige van het Soa-centrum Den Haag is aanwezig om antwoord te geven op vragen over seks, veilig vrijen, soa’s, zwangerschap en anticonceptie.
• Spreekuur Alcohol, drugs en gamen, woensdagen van 14.00 – 17.00 uur (op afspraak, gratis en vertrouwelijk).
• Loket jonge moeders dinsdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur (op afspraak).

Seksueel contact tegen de zin
Uit landelijk onderzoek is gebleken dat er steeds meer sprake is van jongeren die seksueel contact tegen hun zin in hebben gehad. Wanneer er sprake is geweest van seksueel misbruik of verkrachting, hebben jongeren als eerst vragen over de verwerking van de gebeurtenis of over het wel of niet doen van aangifte.
Tijdens het Sense-spreekuur kunnen jongeren voor de nodige medische zorg terecht om het risico op hiv, soa en zwangerschap te verkleinen. Het Soa-centrum en het JIP vragen actief naar ‘seks tegen hun zin’-ervaringen zodat steeds meer jongeren openlijk durven te praten over wat zij meegemaakt hebben en zo nodig in aanmerking kunnen komen voor een spoedbehandeling.

Meer informatie: www.jipdenhaag.nl/spreekuren-dh/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.