Honden niet langer welkom in Hyacintenbos

Waar menig hondenbezitter voor vreesde toen er in de brug bij de entree van het Hyacintenbos in park Ockenburgh een wildrooster was aangebracht, is onlangs bewaarheid; achter de brug staat nu een bordje ‘verboden voor honden’. Voorheen was het bos vrij toegankelijk voor mensen met aangelijnde honden. Maar ook dat mag nu niet meer. “Met ‘dank’ aan Zuid-Hollands Landschap (ZHL) en de gemeente Den Haag”, sneert een teleurgestelde hondenbezitter tegen deze krant.

Desgevraagd laat een woordvoerder van ZHL weten dat zij het verbod aan de gemeente hebben geadviseerd en dat de gemeente het advies heeft overgenomen en een verbod heeft ingesteld. Op de vraag naar de reden van deze maatregel antwoordde de woordvoerder dat in de naastliggende bossen ook een hondenverbod geldt en zodoende een groene buffer ontstaat waar dieren rust kunnen vinden.

Van meldingen in het verleden over honden (ook dieren) die voor overlast hebben gezorgd in het Hyacintenbos is niets bekend. Hondenbezitters moeten overigens goed opletten. Het verbodsbod staat aan de andere kant van de brug. Het wildrooster voor het entree is een bijzonder gemeen ding. Wie nietsvermoedend de brug oploopt, kan zomaar opgescheept zitten met een gillende hond die een of meer poten heeft gebroken.
Door het nieuwe verbod zijn de mogelijkheden om met de hond te wandelen in park Ockenburgh opnieuw minder geworden. Enkele jaren geleden werd in het deel waar honden altijd los mochten lopen al een ‘aanlijngebod’ doorgevoerd, waardoor honden ju alleen nog op de omheinde Koeweide los kunnen rennen. Tenzij de weide, zoals nu, onder water wordt gezet omdat er vorst wordt verwacht. Maar ook als het hevig heeft geregend is los lopen er niet bij, want dan is de weide een drassige waterpartij en dus ontoegankelijk.

“Het lijkt wel of Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Den Haag een anti-hondenbeleid voeren. Hondenbezitters mogen wel hondenbelasting betalen, maar daar zien we bar weinig voor terug. Het is de hoogste tijd dat we onze stem laten horen”, besluit de verontwaardigde hondenbaas., die anderen oproept een klacht in te dienen bij het Zuid-Hollands Landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.