Hiphoppen voor 60-plussers tijdens Florence Atelier Hiphop

Op 23 oktober organiseren Sportief Plan en Florence een kennismakingsworkshop Hiphop voor senioren.  Tijdens de workshop maken zij deelnemers enthousiast voor deze dansvorm en proberen zij een Hiphop Atelier voor 60-plussers op te richten. De start van dit unieke project vindt logischerwijs plaats in de Maand van de Vitaliteit.

Senioren in beweging
Met het Florence Hiphop Atelier willen Florence en Sportief Plan ouderen in beweging krijgen. Bewegen is goed voor de gezondheid en houdt mensen lichamelijk en geestelijk vitaal. Tegelijkertijd laten de dansworkshops ook zien dat oudere mensen nog heel veel kunnen. De ateliers zijn ook bedoeld om ouderen een zinvolle dagbesteding te geven. Daarnaast beleven ze er veel plezier aan en doen ze nieuwe vaardigheden en contacten op. Florence en Sportief Plan hebben er bewust voor gekozen om de Hiphop Ateliers te beginnen in de Maand van de Vitaliteit. Die staat in het teken van ‘Senioren in beweging’. Ouderen worden deze maand door diverse organisaties uitgedaagd in beweging te komen. Dit kan door deel te nemen aan sportieve activiteiten, maar ook culturele en informatieve activiteiten maken deel uit van het programma.

Florence Hiphop Atelier
De kennismakingsworkshop vindt plaats op vrijdag 23 oktober in woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 in Den Haag. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt een uur.De deelnemers maken, onder leiding van een ervaren dansdocent, kennis met hiphop. Bij voldoende aanmeldingen en bij genoeg enthousiasme om door te gaan met dansen, krijgen de workshops een vaste vorm in een Florence Hiphop Atelier. Daarmee worden de dansmoves wekelijks op een vaste locatie met elkaar geoefend en wordt er toegewerkt naar een optreden. Mensen die 60 jaar en ouder zijn kunnen zich aanmelden voor de kennismakingsworkshops via Florence (070 – 754 48 78 of andrea.van.gilst@florence.nl) of via Sportief Plan (015 – 241 11 55 of r.hazebroek@sportiefplan.nl).

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waar 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag voor inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Over Sportief Plan
Sportief Plan brengt zorginstellingen in beweging, door een passend beweegaanbod voor bewoners van zorginstellingen in de ouderenzorg. Zij verzorgen alle beweegactiviteiten met kwaliteit en enthousiasme. Het bewegen met ouderen vraagt om specialistische kennis van het oudere lichaam. Deze expertise brengt Sportief Plan met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.