Hinderlijk gedrag van rampfilmers aanpakken!

Hart voor Den Haag/Groep de Mos, wil aanpak van ‘rampfilmers’ die hinderlijk in de weg staan voor hulpdiensten en politie. De politie heeft afgelopen zondagmiddag sirenes moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat het publiek aan de kant ging bij een heftig incident ter hoogte van de McDonald’s in de Grote Marktstraat in Den Haag. In het publiek stonden kinderen en volwassenen te filmen hoe iemand hevig aan het bloeden was. Raadslid Nino Davituliani vindt het ongehoord dat mensen in de weg stonden en verhinderden dat hulpdiensten konden ingrijpen.

Davituliani: “Dit gedrag is niet alleen hinderlijk, maar ook pervers en gevaarlijk! Ik snap werkelijk niet wat mensen bezielt als ze naar zoiets al filmend staan te staren. De maat is vol en ik vraag het stadsbestuur dan ook extra regels hiertegen op te stellen, zodat dit hinderlijke gedrag kan worden aangepakt.”

Het raadslid vindt het belangrijk om bewustwordingscampagne te starten tegen het filmen van het leed van het slachtoffer. Ook is ze benieuwd wat voor middelen politie of handhaving eventueel heeft om tegen dit hinderlijke gedrag op te treden. Ze heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur en vraagt ondermeer of hinderlijk gedrag expliciet kan worden opgenomen in de APV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.