Hijs Hokij schrijft historie met behalen landstitel

Hijs Hokij heeft dit weekeinde in Heerenveen weer een nieuwe bladzijde aan de rijke historie toegevoegd. Nog nooit eerder werd in het bestaan van de club de dubbel veroverd. Na de bekerwinst begin februari voegt het team van Hijs Hokij dankzij een treffer van Marco Bommezijn een nieuwe pagina toe aan de rijke geschiedenis van de club. In één seizoen werd zowel de beker als de landstitel gewonnen. Komende weken gaan de Hagenaars nog op jacht naar het winnen van de Bene Liga titel.

Op zaterdag stond allereerst de halve finale tegen Laco Eaters uit Geleen op het programma. Ondanks de ruime 6-0 overwinning ging het moeilijker dan verwacht. In de andere halve finale plaatste Unis Flyers uit Heerenveen zich voor de finale dankzij een 5-3 overwinning op Nijmegen.

Gelijkopgaande strijd
In de finale waren, over de gehele wedstrijd gezien, de teams aan elkaar gewaagd en was en sprake van een gelijkwaardige strijd. Door 2 Haagse straffen vlak elkaar kreeg Unis Flyers Heerenveen de kans om de score te openen, maar Fabian Schotel bleek een sta-in-de-weg. Vervolgens kreeg HIJS Hokij tweemaal een powerplay, maar ook zij wisten niet tot score te komen. Sterk keepen van Flyers goalie Sjoerd Idzenga voorkwam dat de Hijs Hokij op voorsprong kwamen.

Harder
HIJS Hokij kreeg via Jasper Kick en Donny van Musscher prima kansen op een goal in het begin van de tweede periode, maar Idzenga was paraat voor de Friezen. Naar gelang het duel voortduurde werd het spel harder en harder. De Flyers speelde op het randje en gingen er een paar keer stevig in. Over en weer vielen er wat straffen maar dat hoorde er allemaal bij in een wedstrijd op het scherpst van de snede. De beslissing moest in de derde periode vallen. Beide teams kregen mogelijkheden om te scoren, maar telkens waren daar beide goalies die daar een stokje voor staken. Uiteindelijk was het Marco Bommezijn die de wedstrijd in de 45e minuut besliste. De Friezen probeerde het nog wel maar Schotel was een sta in de weg. In de laatste minuten, waarbij Idzenga naar de kant ging ten faveure van een extra speler moest HIJS Hokij alle zeilen bijzetten om de winst binnen te halen. De ontlading bij coach Chris Eimers, de spelers en de vele meegereisde fans was enorm groot bij de laatste zoemer van de dag. HIJS Hokij zorgde voor een unicum in de clubhistorie door de dubbel te pakken.

Volgende wedstrijd
Aanstaande vrijdag gaan de play offs voor de BeNe Liga, de gezamenlijke competitie met Belgische en Nederlandse teams, van start. In de kwart finale treden de Hagenaars op vrijdag in de eigen Uithof om 20.30 uur aan tegen het Belgische Leuven.

Foto: Robert Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.