Hijs Hokij behoudt ongeslagen status

De Haagse ijshockeyers van Hijs Hokij behielden hun ongeslagen status in de BeNeLiga na een zwaarbevochten overwinning op het Belgische Luik. Anders dan de 7-3 uitslag doet vermoeden heeft het team tot op de bodem moeten gaan.

Hijs Hokij was de afgelopen twee seizoenen al gewaarschuwd voor Luik. Zwaarbevochten thuisoverwinningen en nederlagen in de uitwedstrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en de ruim 1600 toeschouwers kwamen af en toe ogen tekort. De Hagenaars zorgden ervoor dat de punten in Den Haag bleven met een spectaculaire 7-3 overwinning.

Een dag later stond de derby in Zoetermeer op het programma. Zoetermeer moest een punt pakken om een plaats in de halve finale van de beker veilig te stellen. Ondanks dat beide teams gehavend aan de wedstrijd begonnen, kwamen de Hagenaars eigenlijk geen moment in de problemen. Hijs Hokij, aangevuld met de jeugdige Donovan de Zwart en Sven Vlaardingerbroek, wist een regelmatige 0-4 overwinning te boeken op een onthutsend zwak Zoetermeer. Hijs Hokij speelt in de halve finale tegen Laco Eaters.

Komend weekend is er een break in verband met interlands. Tijd voor de Haagse spelers om te herstellen van de blessures. Op 18 november speelt Hijs Hokij uit in Amsterdam, waarna de eerstvolgende thuiswedstrijd in De Uithof op vrijdag 24 november tegen Zoetermeer is.

Foto: Robert Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.