Hijs Hokij begint nieuwe jaar als koploper

Afgelopen week was er geen BeNe Liga programma. Toch moesten de mannen van Hijs Hokij in actie komen. Er stond in het weekend een dubbel tegen Geleen op het programma in het kader van de halve finale voor de Nederlandse Beker. Op vrijdagavond werden de Limburgers totaal overklast en met een 10-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Een dag later was de tweede wedstrijd in Geleen en die gaf een geheel ander wedstrijdbeeld te zien. Vanaf de eerste minuut zat Geleen er bovenop en ging regelmatig over het randje. Hijs Hokij had moeite om in hun spel te komen en keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Pas een minuut voor tijd kwam men langszij, maar in de verlenging ging men alsnog met 3-2 onderuit. Hierdoor moest er op dinsdag 2 januari nog een beslissingswedstrijd in Den Haag worden gespeeld (uitslag onbekend bij het publiceren van dit bericht).

Vanaf vrijdag gaat de strijd om de BeNe Liga weer verder en komt de nummer 3 op de ranglijst, Nijmegen Devils, op bezoek in de Uithof. De Nijmegenaren staan twee punten achter Hijs Hokij maar hebben wel twee wedstrijden meer gespeeld. Aanvang op de Uithof is 20.30 uur. Dit gaat een duel om de koppositie worden tussen twee van de betere teams in de league.

De stand aan kop in de BeNe Liga: 1. Hijs Hokij Den Haag 12-32; 2. Unis Flyers Heerenveen 14-31; 3. Ahoud Devils Nijmegen 14-30; 4. ERA Renomar HYC Herentals 12-28; 5. Laco Eaters Limburg 13-27.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.